lv
TPNBDgAvEhXupp2dlFAinS5kI3SV9u7SalMj0PCj
2220385

Festivālā aicinās pievērst uzmanību vardarbībai ģimenē

Festivālā aicinās pievērst uzmanību vardarbībai ģimenē

Atklājot "Punctum" festivālu, otrdien notiks "klusie lasījumi" - publiska, performatīva akcija "Pieskaries ēnai!", lai pievērstu uzmanību vardarbības ģimenē slēptajai dabai - un uzsāks ziedojumu vākšanas akciju topošajai grāmatai "Neviens tev neticēs", informēja žurnāla "Punctum" redaktore Laura Brokāne.

Iecerēts, ka grāmatas autores un veidotājas sēdīsies pie klāta galda, taču skaļi netiks izteikts neviens vārds, tā vietā piedāvājot ikvienam interesentam un garāmgājējam izlasīt stāstus un dzeju taktilā veidā.

Performance notiks laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja no plkst.16 līdz 20.

Performance "Pieskaries ēnai!" un grāmata "Neviens tev neticēs" ir literatūras žurnāla "Punctum" un dokumentālās izstādes un digitālās platformas "Lietisko pierādījumu muzejs" sadarbības projekts, ar mērķi veicināt atklātu sarunu publiskajā telpā par vardarbību ģimenē un iedrošinātu cietušos, sekmējot izmaiņas sabiedrības izpratnē un attieksmē pret šo slēpto problēmu, kas Latvijā skar katru trešo sievieti un noved pie letāla iznākuma biežāk nekā citur Eiropā, par ieceri sacīja žurnāla redaktore.

Krājumā "Neviens tev neticēs" apkopoti Latvijas sieviešu personiski stāsti no "Lietisko pierādījumu muzeja" kolekcijas un latviešu un britu literātu jaunradīta dzeja par vardarbību ģimenē.

Grāmatas veidošanā ir iesaistīti 30 autori, tostarp Latvijā pazīstami dzejnieki kā Lote Vilma Vītiņa, Madara Gruntmane, Ieva Viese- Vigula, Aivars Madris, Ligija Purinaša, Anna Belkovska, Roberts Vilsons un citi. Krājums "Neviens tev neticēs" būs pirmā vardarbības tēmai veltītā grāmata latviešu valodā ar tik daudzu autoru dalību.

Brokāne atzīmēja, ka grāmatas iznākšanu līdz šim ir atbalstījusi Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, taču vēl nepieciešams finansējums grāmatas pēdējā posma - maketa pabeigšanai, drukai un projekta vadībai - sagatavošanai. Valsts finansējums līdz šim esot atteikts, tāpēc plānots uzsākt ziedojumu vākšanas akciju. Akcijas mērķis ir 6000 eiro.

Šodien notiks seminārs par uzņēmējdarbības iespējām «Fintech» nozarē

Šodien plkst.15 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) namā notiks seminārs "Jaunuzņēmumi un inovācijas - vai katrs var būt "FinTech"?", aģentūru LETA informēja LTRK pārstāvji.

Semināra mērķis ir sniegt iespēju interesentiem vairāk uzzināt...

Zināms, kuri basketbolisti Latvijas izlasei nepalīdzēs pēdējā pārbaudes spēlē

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Taivānā pēdējā pārbaudes mačā pirms Pasaules kausa finālturnīra tiksies ar Lietuvu, bet spēlē nepiedalīsies Klāvs Čavars un Rodions Kurucs, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Jau ziņots, ka mačs sāksies...

Latvijas iedzīvotāju kaitīgie ieradumi veicina urīnceļu saslimšanas (+VIDEO)

Neārstēts vai pārāk ilgi pašārstēts tas var pavērt slimību izraisošajām baktērijām ceļu uz nierēm, pauž eksperti.

Lai arī zinātniski nav apstiprināta sezonāla ietekme, brīžos, kad laika apstākļi ir strauji mainīgi - pavasarī pēkšņi kļūst silts vai ruden...



Komentāri