lv
vWr76tmLcenBcGaUslQpU4v6fRfYLC0hU90fN613
2196817

Trešdien 57 cilvēki mēģināja nelikumīgi tikt Latvijā no Baltkrievijas

Trešdien 57 cilvēki mēģināja nelikumīgi tikt Latvijā no Baltkrievijas

Trešdien, 16.augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 57 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas - Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 5896 cilvēki, informēja Valsts robežsardzē.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 292 cilvēki.

Grebņevas, Terehovas, Silenes un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Ukrainas, diviem Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī diviem Moldovas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Ukrainas un vienam Izraēlas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Grebņevas, Terehovas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas, viens Kamerūnas un viens Azerbaidžānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām - četriem Kirgizstānas, trīs Igaunijas vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 27 personām - 12 Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Krievijas, diviem Kirgizstānas, diviem Moldovas, vienam Izraēlas, vienam Kazahstānas, vienam Rumānijas, vienam Ukrainas, vienam Ķīnas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Investīciju apjoms Latvijas jaunuzņēmumiem varēs sasniegt līdz pat 300 000 EUR

LIAA īsteno mācību programmu biznesam angliski.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar zinātnes komercializācijas platformu "Commercialization Reactor" aicina pieteikties piecu nedēļu praktiskam tiešsaistes mācību ciklam "Uzņēmē...

Depozīta sistēmā iesaistītajiem tirgotājiem veiks apsaimniekošanas maksas auditu

Konsultāciju un audita kompānija SIA "Deloitte Latvia" sākusi apsaimniekošanas maksas funkcionālo auditu depozīta sistēmā iesaistītajiem tirgotājiem, informēja SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) pārstāvji.

Audita mērķis ir izvērtēt noteiktās apsa...

Oficiāli - pēc 1668 dienām noslēdzies Kariņa laiks premjera amatā

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien iesniedzis Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam demisijas rakstu, līdz ar to oficiāli kritusi Latvijas vēsturē trešā īsākā valdība, kuru gan vadījis otrais ilglaicīgākais premjers.

Kā liecina aprēķin...



Komentāri