lv
htx5JXLN79omt1hMR6TcTvj132BV9KM8dc12UDcN
2196816

Investīciju apjoms Latvijas jaunuzņēmumiem varēs sasniegt līdz pat 300 000 EUR

Investīciju apjoms Latvijas jaunuzņēmumiem varēs sasniegt līdz pat 300 000 EUR

LIAA īsteno mācību programmu biznesam angliski.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar zinātnes komercializācijas platformu "Commercialization Reactor" aicina pieteikties piecu nedēļu praktiskam tiešsaistes mācību ciklam "Uzņēmējdarbība celmlaužiem" par to, kā izveidot un vadīt zinātņietilpīgu jaunuzņēmumu.

Bezmaksas mācības "Uzņēmējdarbība celmlaužiem" sāksies 31.augustā, un tām LIAA tīmekļvietnē var pieteikties ikviens, kurš vēlas attīstīt karjeru RIS3 jomās.

"Uzņēmējdarbība celmlaužiem" programmas dalībnieki iegūst prasmes, kā nodibināt un vadīt savu zinātnē balstīto jaunuzņēmumu. Tāpat starptautiski atpazīstami mentori un eksperti sniedz zināšanas, kā komercializēt zinātniskos atklājumus un kā veidot ilgtspējīgu biznesa modeli. Dalībnieki arī gūst ieskatu tēmās par produkta virzīšanu tirgū un finansējuma piesaisti uzņēmumu attīstībai.

Dalība mācībās nodrošina iespēju piedalīties "Ignition Event" pasākumā 2023.gada oktobrī, kurā dalībnieki varēs iepazīties ar zinātnieku sasniegumiem, veidot ar viņiem sadarbību un, iespējams, izveidot kopīgu jaunuzņēmuma komandu. Vēl šogad "Ignition Event" dalībnieki pēc "proto-kompāniju" izveides varēs pretendēt uz finansējumu no "Commercialization Reactor" pirms-sēklas un sēklas investīciju fondiem. Piešķirto investīciju apjoms jaunizveidotajam uzņēmumam varēs sasniegt līdz pat 300 tūkstošiem eiro.

"Mācību cikls "Uzņēmējdarbība celmlaužiem" ir tikai pirmais solis un iespēja ikvienam iegūt vērtīgas zināšanas par "deep-tech" nozari. Katrs mācību absolvents ir aicināts turpināt ceļu un piedalīties jau 22. "Ignition Event" pasākumā šī gada oktobrī, kuram sekos padziļināta pirms-akselerācijas un akselerācijas programma ar jaunizveidotajām komandām. Tajā uzņēmēji, sadarbojoties ar zinātniekiem, rada komerciāli pievilcīgus augsto tehnoloģiju ietilpīgus produktus un pakalpojumus," informē "Commercialization Reactor" dibinātājs un CEO Nikolajs Adamovičs.

""Deep-tech" nozare pašlaik piedzīvo savu zenītu. Tieši tāpēc mācību kopums un praktiskā pieeja programmā "Uzņēmējdarbība celmlaužiem" ir izstrādāta tā, lai veidotu gan dalībnieku domāšanas veidu zinātņietilpīgo tehnoloģiju jaunuzņēmuma izveidei, gan palīdzētu viņiem veiksmīgi pārtapt par zinātņietilpīgās jomas uzņēmējiem. Šīs mācības veicina ne tikai nozares, bet visas valsts attīstību kopumā, jo varam lepoties ar Latvijā radītiem patiesi unikāliem un zinātniski spēcīgiem risinājumiem," norāda LIAA Inovāciju un tehnoloģiju departamenta direktors Ņikita Kazakevičs, piebilstot, ka "deep-tech" nozare ir arī ienesīga, turklāt, Eiropas Komisija turpmākajos gados šo uzņēmējdarbības virzienu ir plānojusi īpaši atbalstīt.

Dalība mācībās ir bezmaksas. Darba valoda - angļu.

Depozīta sistēmā iesaistītajiem tirgotājiem veiks apsaimniekošanas maksas auditu

Konsultāciju un audita kompānija SIA "Deloitte Latvia" sākusi apsaimniekošanas maksas funkcionālo auditu depozīta sistēmā iesaistītajiem tirgotājiem, informēja SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) pārstāvji.

Audita mērķis ir izvērtēt noteiktās apsa...

Oficiāli - pēc 1668 dienām noslēdzies Kariņa laiks premjera amatā

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien iesniedzis Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam demisijas rakstu, līdz ar to oficiāli kritusi Latvijas vēsturē trešā īsākā valdība, kuru gan vadījis otrais ilglaicīgākais premjers.

Kā liecina aprēķin...

Uldis Strautmanis: Makaronu karināšana uz līdzjutēju ausīm jeb Porziņģa lieta
Latvijas Basketbola savienība (LBS) izspēlēja lielisku pokera partiju, tomēr beigās aiz visa blefa izrādījās, ka nekā nav. Pat divnieku pāra. Fanu cerība, ka rokās ir spēcīgas kārtis un visi skeptiķi pie galda tiks sakauti, ir izgaisusi. LBS iztērēja v...


Komentāri