lv
dFGRV3HRljSzY9bMQSxYM6GP7fbS693nnUqPdfcF
2193003

Latvenergo segs zivju resursiem nodarītos zaudējumus

Latvenergo segs zivju resursiem nodarītos zaudējumus

AS "Latvenergo" segs zivju resursiem nodarītos zaudējumus, pazeminot ūdens līmeni Pļaviņu HES, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Hidroelektrostaciju remontdarbi ir ikgadējs un neatliekams process, kas nepieciešams, lai ilgtermiņā nodrošinātu atbilstību vides un drošības prasībām. Arī Pļaviņu HES ūdenskrātuves ūdens līmeņa pazemināšana un remontdarbi saskaņoti VVD atbilstoši izsniegtajai Ūdens resursu lietošanas atļaujai, norāda uzņēmumā.

Jalinska norāda, ka diemžēl, ietekme uz zivju resursiem šajā gadījumā ir neizbēgama, tādēļ saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Saimnieciskās darbības rezultātā zivju resursiem nodarītā zaudējuma noteikšanas un kompensācijas kārtība" pēc remontdarbu veikšanas un ūdens līmeņa atjaunošanas ūdenskrātuvē, institūts "BIOR" veiks zivsaimniecisko ekspertīzi un aprēķinās zivju resursiem nodarītos zaudējumus.

Ņemot vērā BIOR atzinumu, VVD pieņems lēmumu par zivju resursiem nodarītajiem zaudējumiem un "Latvenergo" šos zaudējumus kompensēs.

Kā skaidro Jalinska, kompensācijas par zivju resursiem nodarītajiem zaudējumiem tiek ieskaitītas valsts budžetā Zivju fonda dotācijas veidošanai, no kura savukārt tiek finansēta zivju resursu pavairošana, atražošana, aizsardzība un izpēte.

Kā vēstīts, Pļaviņu HES ūdenskrātuvē no 14.augusta līdz 29.septembrim ieskaitot būs pazemināts ūdenslīmenis hidrotehnisko būvju atjaunošanas veikšanai.

Ūdenslīmeni pazeminās un noturēs augstuma atzīmju robežās no 68,5 līdz 69,14 metriem Latvijas augstuma sistēmā (LAS). Ņemot vērā hidroloģiskos apstākļus upē un elektroenerģijas sistēmas nosacījumus, ārkārtas situācijās ūdens līmenis var tikt pazemināts līdz 67,50 metriem LAS.

"Latvenergo" ziņo, ka šajā laikā notiks būvprojekta "Pļaviņu HES augšas bjefa balstu un atbalstsienu atjaunošana" otrās kārtas zemūdens konstrukciju atjaunošana - bojāto dzelzsbetona virsmu atjaunošana mainīgajā un zemūdens līmeņa zonā.

Siliņa: Latvija var pārspēt pārējās abas Baltijas valstis

Kopā ar pārējiem kolēģiem varam parādīt, ka Latvija spēj būt ne tikai līdzvērtīga, bet arī pārspēt pārējās abas Baltijas valstis, šodien preses konferencē uzsvēra "Jaunās vienotības" (JV) izvirzītā Ministru prezidenta amata kandidāte, labklājības minis...

Pirmoreiz kopš 2018. gada Latvijā pārsniegta +34 grādu temperatūra

Trešdienas pēcpusdienā Bauskas novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +34,4 grādiem, un tā ir augstākā gaisa temperatūra, kas valsts novērojumu stacijās reģistrēta pēdējo gadu laikā.

Pagājušā gada karstuma rekords bija +33,7 grādi 19.augustā...

Tiesa lēmusi paturēt Uļmanu apcietinājumā

Rīgas pilsētas tiesas tiesnese Sigita Dolniece šodien nolēma noraidīt administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības krimināllietā apsūdzētā uzņēmēja Mihaila Uļmana un viņa aizstāvju lūgumu par viņam iepriekš noteiktā drošības līdzekļa pārskatīšanu.

Nākamā t...



Komentāri