lv
Dv1eL4eNluAKq9IxbaiduvBGrpqmcpgJiXu0BNOQ
2188750

Ceturtdien vēlēs jauno Rīgas mēru

Ceturtdien vēlēs jauno Rīgas mēru

Ceturtdien, 17.augustā, plkst.10 izsludināta Rīgas domes sēde, kurā plānots ievēlēt jauno Rīgas mēru.

Darba kārtībā iekļauts tikai viens jautājums - mēra ievēlēšana.

Lai gan iespējamais mēra amata kandidāts lēmumprojektā nav ierakstīts, visticamāk, jaunveidojamā koalīcija virzīs pašreizējo vicemēru Vilni Ķirsi (JV).

Tas gan neizslēdz, ka var tikt izvirzīti arī citi kandidāti.

Kā ziņots, Ķirsim kļūstot par mēru, Rīgas domē varētu tikt samazināts vicemēru skaits.

Iepriekšējā koalīcija, kuras apstiprinātais pilsētas mērs bija "Par/Progresīvie" pārstāvis Mārtiņš Staķis, izveidoja trīs vicemēru amatus, kurus ieņēma "Jaunās vienotības" (JV), "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) pārstāvji.

Kā iepriekš atzina vicemēra Linda Ozola (KR), jaunā Rīgas domes koalīcija, kurā nebūs "Progresīvo", vicemēru skaits varētu būt mazāks.

Pašreizējo Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku un mēra pienākumu izpildītāju Ķirsi ievēlot par mēru, varētu tikt likvidēts viņa iepriekš ieņemtais vicemēra amats. Savukārt vicemēra amatus saglabātu Ozola un Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Saasinoties attiecībām starp divām koalīcijas partijām "Jauno vienotību" un "Progresīvajiem", no amata atkāpās Rīgas domes priekšsēdētājs Staķis un izjuka Rīgas domes koalīcija.

Jaunveidojamā koalīcijā vairs nebūs "Progresīvo", bet viņiem tiks iekļautas frakcijas - "Gods kalpot Rīgai", "Latvijas attīstībai", atsevišķi neatkarīgie deputāti un bijušie "Progresīvo" sabiedrotie kustības "Par" deputāti.

Kopumā jaunajai koalīcijai varētu tikt nodrošināts 33 deputātu atbalsts.

Noslēdzies atklātais konkurss uz Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatu

Noslēdzies atklātais konkurss uz Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka amatu un par tā uzvarētāju kļuvis Toms Platacis, informēja Valsts kancelejā (VK).

Platača līdzšinējā darbavieta ir FID, kurā viņš no 2019.gada ieņēmis dažādus amatus, tostar...

Pilnveido atbalstu skolēniem ar nepilngadīgā patvēruma meklētāju statusu

Valdība otrdien pieņēma Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iesniegtos grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos par valsts pamatizglītības standartu, kas paredz ieviest trīs atbalsta modeļus izglītības apguvei skolēniem, kam piešķirts nepilnga...

Dāvis Bertāns rītdien piedalīsies Latvijas izlases pārbaudes spēlē

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā trešdien Rīgā pārbaudes spēlē ar Somijas izlasi būs arī Dāvis Bertāns, ziņo Latvijas Televīzija.

Pirmās trīs pārbaudes spēles Latvijas izlase aizvadīja bez Kristapa Porziņģa, Dāvja Bertāna un Jāņa Timmas lauku...



Komentāri