lv
2KDy4GtFiEaskEjhBwqPmT5yqIcjw5McH2VPJUAb
2180842

Turpmāk e-lietas portālā sabiedrībai pieejami anonimizēti prokuratūras nolēmumi

Turpmāk e-lietas portālā sabiedrībai pieejami anonimizēti prokuratūras nolēmumi

Turpmāk portālā "www.elieta.lv" jebkuram tā lietotājam ir iespēja iepazīties ar anonimizētajiem prokuroru gala nolēmumiem kriminālprocesos, kas pieņemti, sākot ar šī gada 1.janvāri, informēja Latvijas prokuratūrā.

Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskā sadarbības departamenta Prokuratūras funkciju īstenošanas koordinācijas nodaļas virsprokurors Alēns Mickevičs uzsver, ka nolēmumu publicēšana ir būtisks solis, lai veicinātu cilvēku informētību par prokuroru pieņemtajiem lēmumiem, to motivāciju un apsūdzētajiem piemērotajiem sodiem.

Lai nepārkāptu fizisko personu datu un likumos noteiktās citas informācijas aizsardzības prasības, nolēmumi tiek anonimizēti.

Prokuratūras nolēmumus e-lietas portāla sadaļā "Pakalpojumi" var atrast, izvēloties pakalpojumu "Anonimizētie nolēmumi" un tā paplašināto atlases kritēriju ievades laukā "Institūcija" izvēloties norādi "Prokuratūra".

Aptaujā noskaidrots, kur latvieši visbiežāk izmanto skaidro naudu

Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji ar skaidru naudu nodrošinās pirms došanās uz tirgu vai uz tirdzniecības vietām, kur bezskaidras naudas norēķini nav pieejami, informēja bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Saskaņā ar aptau...

Rīgas Domā notiks mecosoprāna Bageles un ērģelnieces Alpes koncerts

Rīgas Domā 16.augustā plkst.19 notiks mecosoprāna Ilonas Bageles un ērģelnieces Edītes Alpes koncerts "Viļņu dziesma Latvijai", informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Abas mūziķes sadarbojas jau sen, kopā atskaņotas dažādas koncertprogram...

Vidēji cik airBaltic pasažieri ir agresīvi?

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reisos vidēji viens no 10 000 pasažieru ir agresīvs, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Aviokompānijā norādīja, ka šādi gadījumi tiek uztverti ļoti nopietni un dažādās situācijās tiek arī iesaistītas tiesībsar...



Komentāri