lv
h395WdobAc2xIQdAlFe4s8u089Abx2nnpr3DBF7V
2179996

Rīgas Domā notiks mecosoprāna Bageles un ērģelnieces Alpes koncerts

Rīgas Domā notiks mecosoprāna Bageles un ērģelnieces Alpes koncerts

Rīgas Domā 16.augustā plkst.19 notiks mecosoprāna Ilonas Bageles un ērģelnieces Edītes Alpes koncerts "Viļņu dziesma Latvijai", informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Abas mūziķes sadarbojas jau sen, kopā atskaņotas dažādas koncertprogrammas, kuras raksturo abu mākslinieču radošo aicinājumu apvienot savā daiļradē gan klasisko, gan mūsdienu mūziku. Tādēļ starp klasiskām ārijām un iemīļotām latviešu dziesmām koncertu programmās ieskanas arī kaut kas no mūsdienu ritmiem, tango vai džeza noskaņām, kā arī atraktīvi skaņdarbi ērģelēm solo.

Koncertā Rīgas Domā abas mākslinieces pievērsušās latviešu komponistu mūzikai, sākot ar klasiķiem Jāzepu Vītolu, Jāzepu Mediņu, Marģeri Zariņu līdz pat mūsdienu autoriem - Jāni Lūsēnu, Raimondu Paulu un Imantu Kalniņu.

Bagele ir Latvijas Nacionālās Operas soliste kopš 2003.gada. Dziedātāja sadarbojusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri, vairākkārt muzicējusi ar orķestri "Rīga". Kā soliste piedalījusies vairākās maestro Paula koncertprogrammās.

Alpe ir Dubultu evaņģēliski luteriskās baznīcas ērģelniece, kā arī muzikālās dzīves vadītāja un koncertu producente, starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla "Vox angelica" dibinātāja un vadītāja. Viņas vadītie projekti vairākkārt ieguvuši "Jūrmalas Gada balvu kultūrā" dažādās nominācijās. No 1998.gada ir Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagoģe, kur kopš 2007.gada pasniedz ērģeļspēli.

Vidēji cik airBaltic pasažieri ir agresīvi?

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reisos vidēji viens no 10 000 pasažieru ir agresīvs, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Aviokompānijā norādīja, ka šādi gadījumi tiek uztverti ļoti nopietni un dažādās situācijās tiek arī iesaistītas tiesībsar...

5:0! RFS sagrauj Super Nova un turpina medīt Virslīgas titulu (+VIDEO)

RFS komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 26.kārtas mačā mājās ar 5:0 (3:0) uzvarēja Salaspils "Super Nova" vienību.

Rīdziniekiem divus vārtus guva Jānis Ikaunieks, bet pa vieniem iesita Darko Lemajičs, Andrejs Iličs un Dragoļubs Savičs...

Baznīcas apbalvojumu Uzticības vairogs piešķir divu draudžu pārstāvjiem

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) apbalvojums "Uzticības vairogs" piešķirts LELB Gulbenes draudzes un Asares draudzes pārstāvjiem.

LELB uzzināja, ka baznīcas apbalvojums piešķirts Gunāram kazākam un Līgai ievānei no LELB Gulbenes draudzes,...



Komentāri