lv
PUmPtkBVeytSKMihwVOpsdpVnuk1COgoMlEsQNu8
2177859

Festivāls «Summertime» tuvojas noslēgumam, Inese Galante to paziņoja kā pēdējo

Festivāls «Summertime» tuvojas noslēgumam, Inese Galante to paziņoja kā pēdējo

Spožu muzikālu notikumu Jūrmalā apmeklēja sabiedrībā zināmi cilvēki.

Mūzikas festivāla "Summertime" patronese operdīva Inese Galante ne tikai priecēja klātesošos ar džeza komponista Gēršvina tāda paša nosaukuma dziesmas jaudīgu izpildījumu, bet arī sarūgtināja skatītājus ar stāstu, ka 17. pasākums plkst. klasiskās mūzikas pasaule būtu pēdējā.

Taču, kā VS.LV liecināja, koncertzāle "Dzintari" šajos augusta vakaros bija īpaši blīvi pārpildīta ar tenku slavenībām. Bija miljonāri Jūliuss Krūmiņš, Kirovs Lipmans, Benita Sadauska, Benjamins Kems, Dmitrijs Krupņikovs.

Latvijas parlamenta autoritāti pārstāvēja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, kurš uz koncertu ieradās stingrā apsardzē.

Klāt bija arī bijušais Valsts prezidents Rajonds Vējonis ar sievu Ivetu un bijušais Latvijas Ministru prezidents Valdis Birkavs ar pavadoni Marinu. Mūziku klausījās arī Fiskālās disciplīnas padomes vadītāja Ina Šteinbuka, kura droši vien pie sevis nodomāja: "Cik tas viss maksā?"

Protams, tik liela mēroga pasākums neizpalika bez sponsoru uzmanības. Taču ekonomiskā situācija Latvijā, diemžēl, nav īpaši patīkama mūzām.

Tomēr šajās dienās sabiedrība sapņos ir aizrauta prom no skumjās realitātes.

Koncertos spīdēja Latvijas pianisti Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus, atskaņojot poļu komponista Fridirika Šopēna melodijas, Johana Sebastiana Baha skaņdarbus un mūsdienīgas Johana Sebastiāna Baha interpretācijas, kā arī Ferenca Lista reminiscences.

Dzintaru koncertzāles mazās zāles koncertā uzstāsies konkursa laureāti - Latvijas Nacionālās operas un baleta viesmāksliniece, soliste Inna Kločko, saksofoniste Ilva Ešenvalde un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Festivāls noslēgsies šovakār, uzstāsies Brodvejas māksliniece Ute Lempere, kura piedāvās monoizrādi "Tikšanās ar Marlēnu".

Voldemārs Burkevics

Latviešu filozofs Ansis Zunde tulkojis un izdevis vācu ģēniju Heidegeru

Nacionālsociālisms bija tikai garāmejošs slavenā vācu domātāja hobijs.

Biedrības "Intelekts" tulkota un izdota Heidegera rakstu izlase "Pieci raksti par patiesību un "humānismu"".

Heidegera rakstu izlase būs interesanta ne tikai rūdītiem filozofijas ade...

FM rekomendēs obligāto UIN avansa maksājumu 20% apmērā no pērnā gada peļņas

Finanšu ministrija (FM) rekomendēs valdībai atbalstīt obligāto uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) avansa maksājumu bankām 20% apmērā no iepriekšējā gada peļņas, pavēstīja FM pārstāvji.

Obligāto UIN maksājumu varētu iestrādāt jau nākamā gada budžeta likumpr...

Latvijas vīriešu basketbola izlase pārbaudes spēlē pieveic Dominikānu

Latvijas vīriešu basketbola izlase, turpinot gatavošanos Pasaules kausa finālturnīram, sestdien Rīgā pārbaudes spēlē pieveica Dominikānas Republiku.

Latvija uzvarēja ar 74:69 (19:17, 24:19, 15:16, 16:17).

Latvija arī trešo pārbaudes spēli sāka bez Krist...



Komentāri