lv
GjGR6wsPXWiIDsaAwqhsdhKPyRHxpitYJoYTN50q
2173363

«Pēdējais reiss». Latvijas tvaikoņa «Helena Faulbaums» komandas traģiskais liktenis Skotijas krastos

«Pēdējais reiss». Latvijas tvaikoņa «Helena Faulbaums» komandas traģiskais liktenis Skotijas krastos
Vairākus gadu desmitus Latvijas vārdu pasaulē nesuši daudzi jūrnieki – sevišķi tālbraucējkapteiņi, kuri ar savu pašaizliedzību un nenogurstošo entuziasmu pret izvēlēto profesiju nereti nokļuva skarbos un dzīvībai bīstamos apstākļos. Bieži vien viņiem bija jāsaskaras ar nepārvaramām dabas kataklizmām dažādās pasaules jūrās un okeānos, kas vairākos gadījumos beidzās ar jūrnieku bojāeju. Šo varonīgo jūrnieku vidū pieskaitāms arī tvaikoņa "Helena Faulbaums" tālbraucējkapteinis Nikolajs Cughauss (1889–1936) un viņa komanda, kura 1936. gada oktobra vakarā piedzīvoja traģiskus brīžus Belnahua salas (Lielbritānija) krastos.
Rīgas Ziedoņdārzā top unikāla Camera Obscura (+VIDEO)

Ikviens varēs piedalīties interesantā eksperimentā.

Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros no 15. līdz 20.augustam katram pilsētas iedzīvotājam un viesim būs iespēja pieredzēt attēla rašanās brīnumu, ielūkojoties lielformāta Camera Obscura fotoaparā...

Valainis: Pie 2024.gada budžeta veidošanas jāstrādā jau topošajai valdībai

Pie 2024.gada valsts budžeta veidošanas jāstrādā jau topošajai jaunajai valdībai, šodien politiķu diskusijā portāla "Delfi" raidījumā "Kāpēc?" sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

LETA vēstīja, ka M...

20% no Latvijas nepieciešamības pēc enerģijas tiks saražoti ar vēju (+VIDEO)

Tiks izveidotas 3000 jaunas darba vietas un līdz 100 jaunuzņēmumiem, ziņo LIAA.

Tika aizvadīta sākotnējā sabiedriskā apspriešana par Latvijas un Igaunijas atkrastes vēja parka projektu “ELWIND”, ziņo Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vietne.

...


Komentāri