lv
DbC8syd6Js9LZvVYGYyfgHuhkcEPTLgEO7D9BBSf
217210

Valsts svētku nedēļā augstākajos sakaru torņos tradicionāli pacelti Latvijas karogi

Valsts svētku nedēļā augstākajos sakaru torņos tradicionāli pacelti Latvijas karogi

Valsts svētku nedēļā augstākajos sakaru torņos ir pacelti Latvijas karogi un, ja laikapstākļi ļaus, karogi 15 torņos plīvos līdz pat 21.novembrim, informēja VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC).

Valsts un Eiropas Savienībā augstākajā karoga mastā Rīgā, Zaķusalā karogs, tiks pacelts 18.novembra rītā. Televīzijas tornī 18.novembrī karogs tiks pacelts plkst.8 līdz ar saullēktu un plīvos līdz saules rietam.

Patlaban karogi plīvo Valmieras, Daugavpils, Liepājas, Cesvaines, Ventspils, Rēzeknes un Tukuma tornī, torņos un mastos Sabilē, Siguldā, Viļānos, Preiļos, Līvānos, Viesītē un Jelgavā, kā arī Rīgā - vienīgajā pilsētas vēsturiskajā centrā esošajā sakaru tornī.

Karogu pacelšana kļuvusi par tradīciju, ko LVRTC īsteno 18.novembrī un 4.maijā. Tradīcija aizsākta 2014.gadā, kad pirmo reizi Zaķusalas TV tornī - 368 metru augstumā - tika pacelts 3x6 metrus liels valsts karogs. Četrus gadus vēlāk LVRTC aprīkoja ar karoga mastiem un izgaismojumu arī citus savus augstākos torņus.

Karogi Latvijas sakaru torņos ir gan svētku rota, kas redzama iedzīvotājiem arī lielā attālumā, gan atgādinājums par LVRTC sakaru infrastruktūras nozīmi brīvas informācijas pieejamībā, informācijas sabiedrības veidošanā un stiprināšanā, kas ir neatņemama demokrātiskas un suverēnas valsts pamatvērtība.

Eksperts: Somija un Baltija nesaskarsies ar vēl lielākiem ģeopolitiskiem riskiem

Nav domājams, ka paredzamā nākotnē Somija vai Baltijas valstis varētu saskarties ar vēl lielākiem ģeopolitiskajiem riskiem, kā tas jau ir noticis pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, intervijā aģentūrai LETA atzina Somijas lielākās finanšu grupas "OP Finan...

Šodien tiesa pasludinās spriedumu Lemberga strīdā pret valsti

Administratīvā rajona tiesā Rīgā šodien būs pieejams spriedums lietā, kurā koruptīvos noziegumos apsūdzētais bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") tiesas ceļā no valsts vēlas saņemt 100 000 eiro kompensāciju par viņam "noda...

Polijas pašvaldībā, kur eksplodēja raķete, izsludinātas četru dienu sēras
Polijas pašvaldībā, kur otrdien nogāzās raķete, prasot divu cilvēku dzīvības, ir izsludinātas četru dienu sēras, ziņoja Polijas radio.


Komentāri