lv
EjAfZmE4PUL0tGLFLV5GEvYGg0L4pwvAotCtbw4n
2162486

Imants Parādnieks: Kara nodoklis – taisnīguma maksa. Kad ieviesīsim un kam jāmaksā?

Imants Parādnieks: Kara nodoklis – taisnīguma maksa. Kad ieviesīsim un kam jāmaksā?
Krievijas izvērstajam karam Ukrainā turpinoties, smagas sekas izjūt Latvijas un visas Eiropas Savienības tautsaimniecība, to izjūt katrs personīgi – degvielas, enerģijas izmaksu un pārtikas cenu būtisks pieaugums1, turpretī pārsteidzoši liela daļa ietekmīgāko Rietumu un arī Ķīnas uzņēmumu joprojām aktīvi darbojas un pelna agresorvalsts tirgū, vienlaicīgi gūstot ienākumus arī citās valstīs. Šāda situācija tādām kompānijām nodrošina būtiskas priekšrocības un lielākas peļņas iespējas. Pienācis brīdis uz laiku ieviest taisnīgu papildu maksu jeb "kara nodokli" tieši tiem uzņēmumiem, kas pārdod savus izstrādājumus Latvijā un gūst arī labumu Krievijā, vienlaikus domājot par šādas maksas ieviešanu visas Eiropas Savienības līmenī.
'Mazā karaļvalsts' izputējusi. Kas īsti noticis Rēzeknē?
"Mazā karaļvalsts", kā to dēvē rēzekniete un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore Regita Zeiļa, izputējusi kā pelavas. Tās vadoņa Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") laikā pilsētā izbūvēta aptuveni sešus metrus plata betona un a...
Šuvajevs nav sajūsmā par Kariņa piedāvātajām izmaiņām

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) piedāvātās izmaiņas būtiski nemainīs situāciju esošajā koalīcijā, tādu viedokli pauda partijas "Progresīvie" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs.

Viņš neuzskata, ka tās ir labas ziņas Latvijas sa...

Pirmajā pusgadā Baltkrieviju esot apmeklējuši 230 000 Lietuvas pilsoņu

Gada pirmajā pusē aptuveni 230 000 Lietuvas pilsoņu devušies uz Baltkrieviju, kur daļu no viņiem mēģināja savervēt, paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta priekšnieks ģenerālis Rustams Ļubajevs.

"Pirmajā pusgadā izbrauca 230 000 cilvēku. Vidēji...



Komentāri