lv
9wmVUybXpXRIagTOfOFV8jUdeuJBtWmzcDJTWQtD
2162295

Šuvajevs nav sajūsmā par Kariņa piedāvātajām izmaiņām

Šuvajevs nav sajūsmā par Kariņa piedāvātajām izmaiņām

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) piedāvātās izmaiņas būtiski nemainīs situāciju esošajā koalīcijā, tādu viedokli pauda partijas "Progresīvie" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs.

Viņš neuzskata, ka tās ir labas ziņas Latvijas sabiedrībai. "Progresīvo" skatījums neesot mainījies, Šuvajeva ieskatā partija konstruktīvi un pamatoti kritizējusi esošo koalīciju, norādot uz nespēju īstenot nepieciešamās pārmaiņas, kas saistās gan ar dzīves dārdzības mazināšanu, gan ekonomikas transformāciju.

Šuvajevs vērsa uzmanību uz to, ka premjera šodien piedāvātajā memorandā nav cilvēktiesību jautājumi. "Progresīvo" ieskatā, tas ir "bēdīgs rezultāts" un apliecinot, ka notikusi veiksmīga politiskā šantāža no Nacionālās apvienības (NA) un "Apvienotā saraksta" (AS) puses.

Vaicāts, vai Kariņa paziņojums saglabāt esošo koalīciju varētu būt saistīts ar "Progresīvo" un "Jaunās vienotības" nesaskaņām Rīgas domē, politiķis atbildēja noraidoši. Zināma komunikācija par Rīgas domes notikumiem esot notikusi, tomēr gan "Progresīvajiem", gan JV esot bijusi kopīga pārliecība, ka Rīgas jautājumi ir jānošķir no nacionālā līmeņa sarunām. Šuvajevs uzskata, ka "Progresīvie" ir prognozējams politiskais spēks ar skaidriem principiem.

Vienlaikus "Progresīvie" nenožēlo, ka ir piedalījušies sarunās, jo jautājumi, kas tika pārrunāti ir aktuāli, un katrā no tiem partijai bija savs redzējums. Pēc Šuvajeva vārdiem, "Progresīvie" esot gatavi jebkurā brīdī savu redzējumu ieviest dzīvē, lai Latvija kļūtu par vietu, kur katram cilvēkam ir iespēja sevi realizēt un parūpēties par saviem tuvākajiem.

Jau ziņots, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš rosina NA politiķim Rihardam Kolam ieņemt ārlietu ministra amatu, "Apvienotajam sarakstam" (AS) pārņemt Ekonomikas ministrijas (EM) un JV - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību.

Tas nozīmētu ministriju rotāciju starp partneriem, jo pašlaik JV atbildībā ir Ārlietu ministrija, NA atbildībā ir EM un AS pārziņā ir VARAM.

Tāpat piedāvājums paredz, ka Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja amatu no NA pārņemtu JV.

Tāpat premjers rosina JV, AS un NA parakstīt memorandu par vairākiem paveicamajiem darbiem.

Gadījumā, ja NA un AS ceturtdien atteiktos no šī piedāvājuma, tad Kariņš būtu gatavs sākt sarunas par citas valdības veidošanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem".

Pirmajā pusgadā Baltkrieviju esot apmeklējuši 230 000 Lietuvas pilsoņu

Gada pirmajā pusē aptuveni 230 000 Lietuvas pilsoņu devušies uz Baltkrieviju, kur daļu no viņiem mēģināja savervēt, paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta priekšnieks ģenerālis Rustams Ļubajevs.

"Pirmajā pusgadā izbrauca 230 000 cilvēku. Vidēji...

Rīgā 70 cilvēki gājienā atzīmē gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas vēlēšanām

Rīgā aptuveni 70 cilvēki devušies gājienā, atzīmējot "gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām".

Gājiens sākās pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas Pārdaugavā un pa Akmens tilta ietvi virzās uz Brīvības pieminekli.

Gājiena dalībnieki ...

Nacionālajā dabas muzejā notiks izstāde «Tomāti un garšaugi 2023»

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 16.augusta līdz 20.augustam norisināsies tomātu izstāde, kurā vienkopus varēs apskatīt vairāk nekā 300 dažādas tomātu šķirnes, kā arī garšaugus, aģentūru LETA informēja muzejā.

Izstādē "Tomāti un garšaugi 2023" būs a...



Komentāri