lv
Whvrn3CueKWKo6LmVTAD6bWkiSckLvlSii46YFUk
215381

Turpināsies darbs pie nākamās valdības deklarācijas izstrādes

Turpināsies darbs pie nākamās valdības deklarācijas izstrādes
Rīga, 17.nov., LETA. Nākamās valdības deklarācijas darba grupas šodien turpinās strādāt pie dokumenta jomu sadaļu izstrādes.

Rīga, 17.nov., LETA. Nākamās valdības deklarācijas darba grupas šodien turpinās strādāt pie dokumenta jomu sadaļu izstrādes.

Trešdien politiskā spēka "Apvienotais saraksts" (AS) līderis Uldis Pīlēns norādīja, ka AS potenciālajiem koalīcijas partneriem - "Jaunajai vienotībai" (JV) un Nacionālajai apvienībai (NA) - piedāvās līdzšinējās valdības sadarbības organizāciju priekšlikumus valdības deklarācijai.

Pēc tikšanās ar organizācijām Pīlēns skaidroja, ka topošās koalīcijas partneriem tiks piedāvātas deklarācijā iekļaujamās idejas, ko rosina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāvji.

Trešdien iezīmējās arī daļa no jautājumiem, kas tiks skatīti valdības deklarācijas izglītības jomas darba grupā. Darba grupas vadītāja Anda Čakša (JV) aģentūrai LETA cita starpā sacīja, ka nākamās valdības deklarācijā izglītības jomā jāakcentē pāreja uz mācībām latviski, vienošanās izpilde par skolotāju atalgojuma pieaugumu un skolu tīkla uzlabošana.

Kā ziņots, JV aicinājusi AS valdības deklarācijas rakstīšanā uzņemties darba grupu vadību, lai izstrādātu darba plānus reģionu attīstības, vides un digitalizācijas, zemkopības un mežsaimniecība, veselības, iekšējās drošības un krīzes vadības jomās.

JV apņēmusies vadīt valdības deklarācijas sagatavošanu tādās jomās kā finanses, ārpolitika, izglītība un zinātne, valsts pārvalde, tiesiskums un cīņa pret korupciju, klimats (vide) un enerģētika, labklājība un bērnu atbalsta politika.

Nacionālā apvienība nominējusi darba grupu vadītājus, lai izstrādātu valdības deklarācijas saturu tādās nozarēs kā aizsardzība, ekonomika un nodarbinātība, satiksme, kultūrtelpa, nacionālā identitāte un informatīvā telpa.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicinājis darba grupu vadītājus katram savu valdības deklarācijas projekta sadaļu iesniegt līdz svētdienas, 20.novembra, vakaram.

Saeimas ārkārtas sēdē lems par Daudzes un Dorošķevičas deputāta mandāta apstiprināšanu
Rīga, 17.nov., LETA. Šodien plkst.9 norisināsies Saeimas ārkārtas sēde, kurā parlamentārieši lems par Gundara Daudzes (ZZS) un Jekaterinas Dorošķevičas (Stabilitātei!) deputāta mandāta apstiprināšanu.

Rīga, 17.nov., LETA. Šodien plkst.9 norisin...

Sāks iztiesāt krimināllietu par Jelgavas tirgus pamatkapitāla palielināšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā vai grupā
Rīga, 17.nov., LETA. Ekonomisko lietu tiesa šodien plkst.9 skatīs krimināllietu par Jelgavas tirgus pamatkapitāla palielināšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā vai grupā, liecina ieraksts tiesu kalendāra.

Rīga, 17.nov., ...

Ziemeļeiropas tehnoloģiju un jauno uzņēmumu konferencē notiks Latvijai veltīts pasākums
Rīga, 17.nov., LETA. Šodien Helsinkos notiekošajā Ziemeļeiropas tehnoloģiju un jauno uzņēmumu konferencē "Slush 2022" notiks Latvijai veltīts pasākums, kurā piedalīsies desmit jaunie uzņēmumi no mūsu valsts, aģentūru LETA informēja Rīgas Tehniskās univ...


Komentāri