lv
1HjumtkwXIuPY6LBayGKc33lEkmgltffcBWgmr9q
215380

Saeimas ārkārtas sēdē lems par Daudzes un Dorošķevičas deputāta mandāta apstiprināšanu

Saeimas ārkārtas sēdē lems par Daudzes un Dorošķevičas deputāta mandāta apstiprināšanu
Rīga, 17.nov., LETA. Šodien plkst.9 norisināsies Saeimas ārkārtas sēde, kurā parlamentārieši lems par Gundara Daudzes (ZZS) un Jekaterinas Dorošķevičas (Stabilitātei!) deputāta mandāta apstiprināšanu.

Rīga, 17.nov., LETA. Šodien plkst.9 norisināsies Saeimas ārkārtas sēde, kurā parlamentārieši lems par Gundara Daudzes (ZZS) un Jekaterinas Dorošķevičas (Stabilitātei!) deputāta mandāta apstiprināšanu.

Sēdē plānots arī pieņemt noteikumus, kas reglamentē Saeimas pastāvīgo komisiju izveidošanu.

Komisiju izveides noteikumu projekts paredz, ka katrs Saeimas deputāts var tikt ievēlēts tikai vienā no šādām likumdošanas komisijām: Ārlietu komisijā, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, Juridiskajā komisijā, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, Sociālo un darba lietu komisijā.

Minēto Saeimas komisiju izveidošanā paredzēts ievērot proporcionalitātes principu. Proti, vēl viens deputāts no tās pašas frakcijas šajās komisijās var būt tikai tad, ja šīs frakcijas deputāti jau ir pārstāvēti visās minētajās komisijās.

Papildu tam deputāts var strādāt arī tikai vienā no šādām komisijām: Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, Pieprasījumu komisijā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, Nacionālās drošības komisijā, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā, Eiropas lietu komisijā, Ilgtspējīgas attīstības komisijā.

Nacionālās drošības komisijā paredzēts ievēlēt pa vienam deputātam no katras frakcijas, bet Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā - divus deputātus no katras frakcijas. Attiecībā uz Pieprasījumu komisijas, Publisko izdevumu un revīzijas komisijas, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas, Eiropas lietu komisijas un Ilgtspējīgas attīstības komisijas izveidi plānots ievērot proporcionalitātes principu.

Deputātu komisijās varēs ievēlēt tad, ja viņš Saeimas Prezidijam būs rakstveidā apliecinājis, ka vēlas kļūt par attiecīgās komisijas locekli. Ja komisijas veidošanā ievēroti visi nosacījumi, Saeima par visiem izvirzītajiem komisijas locekļu kandidātiem balso kopumā.

Tāpat parlaments lems par atteikšanos no deputātu grupu veidošanas sadarbības veicināšanai ar Krievijas un Baltkrievijas parlamentiem.

Kā ziņots, uz 14.Saeimas pirmo sēdi bija ieradušies 99 no 100 deputātiem. Saeimas sēdei nebija reģistrējies Daudze.

Daudze neierašanos jaunā parlamenta sasaukuma pirmajā sēdē skaidroja ar saslimšanu.

Tāpat ziņots, ka 14.Saeimā ievēlētā partijas "Stabilitātei!" pārstāve Nadežda Tretjakova Prezidijam ir iesniegusi iesniegumu par atteikšanos no deputātes pilnvarām, tika paziņots Saeimas Prezidija sēdē.

Viņas vietā parlamentā kā nākamā pēc balsu skaita Latgales vēlēšanu apgabalā varētu nākt Jekaterina Dorošķeviča. Vaicāts, vai viņa ir piekritusi kļūt par deputāti, "Stabilitātei!" līderis Aleksejs Rosļikovs norādīja, ka Dorošķevičai "nav variantu", un, kad visas formalitātes būs nokārtotas, viņai nebūšot iebildumu ieņemt amatu.

Tāpat ziņots, ka 14.Saeimas frakcijas varēs izvirzīt savus deputātus darbam parlamenta komisijās līdz pirmdienai, 21.novembrim, otrdien Saeimas Prezidija un Frakciju padomes sēdē paziņoja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Sāks iztiesāt krimināllietu par Jelgavas tirgus pamatkapitāla palielināšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā vai grupā
Rīga, 17.nov., LETA. Ekonomisko lietu tiesa šodien plkst.9 skatīs krimināllietu par Jelgavas tirgus pamatkapitāla palielināšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā vai grupā, liecina ieraksts tiesu kalendāra.

Rīga, 17.nov., ...

Ziemeļeiropas tehnoloģiju un jauno uzņēmumu konferencē notiks Latvijai veltīts pasākums
Rīga, 17.nov., LETA. Šodien Helsinkos notiekošajā Ziemeļeiropas tehnoloģiju un jauno uzņēmumu konferencē "Slush 2022" notiks Latvijai veltīts pasākums, kurā piedalīsies desmit jaunie uzņēmumi no mūsu valsts, aģentūru LETA informēja Rīgas Tehniskās univ...
Kāpēc ASV neatzīst Krievijas vainu sprādzienā Polijā? Tās ir bailes, no kā?!?

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija nākusi klajā ar īpašu paziņojumu par Polijā otrdien uzspraģušo raķeti, piekrītot vērtējumam, ka tā bijusi Ukrainas zenītraķete.

"Mēs neesam redzējuši neko, kas būtu pretrunā ar Polijas prezidenta Andžeja Dudas p...



Komentāri