lv
sPHBZkMUfRdkN3PgaQlqBVg9M3g8f5kJofVPAqyE
2142522

Naktī - pērkona lietusgāzes; daļā valsts izsludināts sarkanais brīdinājums

Naktī - pērkona lietusgāzes; daļā valsts izsludināts sarkanais brīdinājums

Sestdienas vakarā Latviju no dienvidaustrumiem sāks šķērsot siltā atmosfēras fronte, un laikā līdz svētdienas priekšpusdienai daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām tās būs ļoti intensīvas, brīdina sinoptiķi.

Dažviet valsts austrumu un centrālajā daļā nokrišņu daudzums var pārsniegt 30 milimetrus jeb 30 litrus kvadrātmetrā, lokāli iespējama zemāko vietu īslaicīga applūšana. Negaisa laikā iespējamas arī stipras vēja brāzmas un lielgraudu krusa.

Šo iemeslu dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts austrumu pusē - Latgalē, lielā daļā Vidzemes un Zemgales austrumos - izsludinājis sarkano brīdinājumu, bet pārējā Zemgalē un Vidzemes rietumos izsludināts oranžās pakāpes brīdinājums. Abi brīdinājumi būs spēkā no plkst.21 sestdienas vakarā līdz plkst.8 svētdienas rītā.

Svētdien no rīta un dienā, sākot ar Latgali, debesis skaidrosies un karsēs saule, Kurzemē saglabāsies īslaicīga lietus un pērkona negaisa varbūtība.

Naktī lielākoties pūtīs lēns vējš, dienas gaitā pastiprināsies austrumu, dienvidaustrumu vējš - pēcpusdienā gaidāmas brāzmas 9-14 metri sekundē.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +15..+20 grādiem, maksimālā temperatūra vēlā svētdienas pēcpusdienā būs +29..+33 grādi, vienīgi dažviet Kurzemes ziemeļos tā nepārsniegs +25 grādus.

Rīgā līdz svētdienas rītam palaikam gaidāms lietus, iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss, bet diena būs pārsvarā saulaina. Naktī pūtīs neliels ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš un gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +17 grādiem; dienā pūtīs austrumu, ziemeļaustrumu vējš, kas brāzmās pieņemsies spēkā līdz 12 metriem sekundē, un gaiss sakarsīs līdz +32 grādiem.

Svētdienas pēcpusdienā gaidāma līdz šim augstākā gaisa temperatūra šajā gadā. Nakts uz pirmdienu būs tropiski silta - teju visā valstī gaisa temperatūra saglabāsies virs +20 grādiem, vietām termometra stabiņš var nenoslīdēt zemāk par +25 grādiem. Pirmdien no dienvidrietumiem Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, pērkona negaiss vietām var atnest lielu krusu, vētru un tornādo.

Politiski represētie nesaprot, kāpēc nav komunistiskā režīma Nirnbergas prāvas

Politiski represētajiem nav saprotams, kāpēc vēl arvien nav noticis komunistiskā režīma Nirnbergas tribunāls, 24. Latvijas politiski represēto personu salidojumā Ikšķilē pauda Latvijas Politiski represēto apvienības priekšsēdētājs Ivars Kaļķis.

Viņš sav...

Apkures sezona tuvojas: Vai esi izvēlējies piemērotāko dabasgāzes tirgotāju?

No 1.maija dabasgāzes tirgus, tāpat kā elektroenerģijas tirgus, ir pilnībā atvērts. Tas nozīmē, ka vairs nav Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) regulēta tarifa. Mājsaimniecību lietotāji var izvēlēties savam patēriņam piemērotāko dabas...

Linda Mūrniece kritizē Kiviču, kurš Kuldīgā bez atļaujas kāpa uz skatuves

Bijusī tiesībsargājošo iestāžu vadītāja, tagad uzņēmēja, no sava lauku īpašuma rūpīgi uzrauga kārtību valstī.


Bēdīgi slavenais dziedātājs ar savu uzvedību pievērsa bijušā Latvijas iekšlietu un aizsardzības ministra uzmanību.

"Kivičs pārspēj pats sevi", ...



Komentāri