lv
yxuBNlHYwK8H95gTHanLjjbrPVHDyyV29XqbIdfA
2136187

Vītols tomēr sola: Šī sezona norisināsies Elmāra Seņkova un viņa komandas zīmē

Vītols tomēr sola: Šī sezona norisināsies Elmāra Seņkova un viņa komandas zīmē

Šī gada repertuārā Nacionālā teātra direktors Māris Vītols neplāno iejaukties, tā viņš solīja intervijā Latvijas Radio.

Nacionālajā teātrī 105.sezona iesākusies ar mākslinieciskā vadītāja Elmāra Seņkova un viņa komandas aiziešanu no teātra. Nu teātra direktors Vītols solījis, ka neiejauksies šīs sezonas repertuārā.

"Sezona norisināsies Seņkova zīmē un viņa radošās komandas zīmē," sacīja Vītols.

Viņš atzina, ka, viņam uzsākot vadītāja darbu, "mākoņi bija savilkušies virs Nacionālā teātra, bet šobrīd laiks ir pilnībā noskaidrojies, ir uzsākusi spīdēt saule, un kolektīvs ir pārvarējis iekšējo sašķeltību". "Visas domstarpības ir atstātas pagātnē, un mēs esam vienojušies, ka visaugstākais tomēr ir Nacionālā teātra kopīgie mērķi, un mēs varam un spējam, un vēlamies virzīties pretim izcilībai, mākslinieciskai, un sasniegt visus tos mērķus, kas saistīti ar teātra turpmāko attīstību," pauda Vītols.

Jautāts, vai Vītola programma patiesi būs spēcīgāka nekā tā, ko piedāvā Seņkovs, Vītols atzīmē, ka iepriekšējais teātra vadītājs Jānis Vimba piedalījās konkursā uz šo amatu ar Seņkova izstrādāto māksliniecisko programmu. Konkursa noteikumi paredzēja, ka visiem pretendentiem bija šāda mākslinieciskā programma jāsagatavo, un, kā uzsver Vītols, komisija atzina viņa sagatavoto programmu par stiprāko.

Vītols esot piedāvājis Seņkovam saglabāt modeli, kurā viņš ar māksliniecisko komandu saglabā lemjošas padomes statusu, bet tajā iesaistās arī Vītols ar šā brīža teātra literāro padomnieci Ievu Struku.

"Jebkurā gadījumā viņu komandai paliktu gala vārds par jebkuriem jautājumiem. Atšķirība būtu tikai tāda – man kā jaunajam vadītājam un Ievai Strukai kā literārās daļas vadītājai būtu iespēja šajā dialogā iesaistīties. Elmārs Seņkovs uzskatīja, ka tas nav tas, ko Jānis Vimba viņam bija apsolījis, tad, kad viņš viņu uzaicināja uz mākslinieciskā vadītāja amatu," par domu atšķirību klāsta Vītols.

Viņš arī uzsver, ka radošā komanda nav aizgājusi, bet ir mainījusies darba tiesisko attiecību forma.

Rīgas restorāni iekļauti Skandināvijas gastronomijas ceļvedī. Kuri tie ir?

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūru realizējusi projektu, kura rezultātā tapis Rīgas gastronomijas ceļvedis, kas publicēts ietekmīgā uz Skandināvijas tirgu orientētā gastronomijas emuārā...

Latgales plānošanas reģions rīt Rēzeknē rīko Ūdens festivālu (+VIDEO)

Tā būs lieliska iespēja atpūsties kopā ar visu ģimeni.

Lai popularizētu ūdens resursus Latgalē un ūdens nozīmi cilvēka dzīvē, š.g. 5.augustā Latgales plānošanas reģions (LPR) jau otro reizi organizē "Latgales Ūdens festivālu" - šoreiz Rēzeknē, kur pilsē...

Gatavošanās skolas sezonai dara finasiāli bažīgus Latvijas iedzīvotājus

Pēdējā laika ekonomiskie satricinājumi ir ietekmējuši vairāku Latvijas mājsaimniecību finansiālo situāciju, kas, tuvojoties jaunajam mācību gadam, radīs sarežģījumus nepieciešamo skolas preču iegādē. Teju trešdaļa jeb 32% aptaujāto Latvijas mājsaimniec...



Komentāri