lv
Tti9tKN5P9yPJ6Ik8XgWBDBSGbEq4j9hVl3qNY9X
2135978

Rīgas restorāni iekļauti Skandināvijas gastronomijas ceļvedī. Kuri tie ir?

Rīgas restorāni iekļauti Skandināvijas gastronomijas ceļvedī. Kuri tie ir?

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūru realizējusi projektu, kura rezultātā tapis Rīgas gastronomijas ceļvedis, kas publicēts ietekmīgā uz Skandināvijas tirgu orientētā gastronomijas emuārā andershusa.com, vēsta izdevums "Dienas Bizness".

"Ēdiens ir tas, kas mūs šoreiz mudināja apmeklēt Rīgu, un mūs pārsteidza tas, ko atklājām. Šķiet, ka pēdējos gados pilsētas kulinārijas ainava ir mainījusies, un daudzi jauni šefpavāri ir auguši meistarībā, īstenojot jaunas un aizraujošas koncepcijas. (..) Redzējām, ka daudzos restorānos tiek likts uzsvars uz ilgtspējību, tādā veidā popularizējot Rīgas aizraujošo un daudzveidīgo kulinārijas vidi," spriež Rīgas gastronomijas ceļveža autors, restorānu kritiķis un gastronomijas nozares eksperts Anders Husa.

Husa nedēļas garumā kopā ar satura veidotāju un dzīvesbiedreni Katlīnu Oru apmeklēja 23 ēdināšanas iestādes Rīgā un sniedza savu vērtējumu.

Lai prezentētu Rīgas gastronomijas piedāvājumu, ceļvedī iekļauti restorāni „MAX Cekot”, „Tails”, „Barents”, „3Pavāri” u.c. Tomēr, lai aina būtu pilnīga, tika vērtētas arī tādas Rīgai raksturīgas vietas kā „Kalve Cafe”, „Space Falafel”, „Kūkotava”, „Street Pizza” Āgenskalnā, „Molbery” un „Mīkla Bakery”.

Rezultātā tapa apraksti par 21 objektu, lai gan sākotnēji tika plānots izcelt 10 spilgtas vietas.

Gastronomijas tūrisma popularitāte pasaulē strauji aug un šogad LIAA Tūrisma departaments ir mērķtiecīgi strādājis, lai popularizētu šo nozari. Gardēži pasaulē ir ļoti prasīgi un konkurence šajā nozarē ir pietiekami augsta, tādēļ svarīgi nepārtraukti attīstīt restorānu kvalitāti un veicināt interesi par tiem starptautiskā līmenī. Tas ir veids, kā varam piesaistīt vairāk ārvalstu viesu.

"Šogad pēc LIAA pasūtījuma veiktajā tirgus pētījumā redzam, ka skandināvi pozitīvi vērtē Latvijas restorānu un bāru piedāvājumu. Ar ceļvedi potenciālajiem ceļotājiem vēlamies detalizētāk pastāstīt par Rīgas gastronomijas piedāvājumu. Husa ir profesionāļu vidē augsti novērtēts eksperts, kurš sniedzis savu skatījumu uz Rīgas piedāvājumu kulinārijas jomā. Mums šajā ziņā ir ar ko lepoties, tādēļ plānojam līdzīgus ceļvežus veidot arī par Latvijas reģionu piedāvājumu," uzsver LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Husa un Orra ir ēdienu un ceļojumu tēmai veltīta satura veidotāji. Viņi strādā Kopenhāgenā un vada lielāko un ietekmīgāko restorānu emuāru Skandināvijā. Viņu kopējā auditorija, sasniedz 500 tūkstošus lasītāju.

Latgales plānošanas reģions rīt Rēzeknē rīko Ūdens festivālu (+VIDEO)

Tā būs lieliska iespēja atpūsties kopā ar visu ģimeni.

Lai popularizētu ūdens resursus Latgalē un ūdens nozīmi cilvēka dzīvē, š.g. 5.augustā Latgales plānošanas reģions (LPR) jau otro reizi organizē "Latgales Ūdens festivālu" - šoreiz Rēzeknē, kur pilsē...

Gatavošanās skolas sezonai dara finasiāli bažīgus Latvijas iedzīvotājus

Pēdējā laika ekonomiskie satricinājumi ir ietekmējuši vairāku Latvijas mājsaimniecību finansiālo situāciju, kas, tuvojoties jaunajam mācību gadam, radīs sarežģījumus nepieciešamo skolas preču iegādē. Teju trešdaļa jeb 32% aptaujāto Latvijas mājsaimniec...

Apgabaltiesa attaisno Šķēli, Šleseru, Gulbi un pārējos digirālgeitā apsūdzētos

Rīgas apgabaltiesa šodien pasludināja nolēmumu tā dēvētajā otrajā digitālās televīzijas krimināllietā, ar kuru attaisnoja vairākas personas, tai skaitā bijušo satiksmes ministru, tagadējo 14.Saeimas deputātu Aināru Šleseru (LPV), aģentūra LETA noskaidr...



Komentāri