lv
gH8VsNTnWKgPmoz7QXAOKzu1bqaK2DqfV5zkFURv
2133821

No Cēsīm tiek būvēts gājēju un velobraucēju ceļš

No Cēsīm tiek būvēts gājēju un velobraucēju ceļš

Lai uzlabotu mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošību, gar ceļu no Cēsīm līdz pagriezienam uz Līvu ciemu 1,2 kilometru garumā būvē gājēju un velobraucēju infrastruktūru, informēja "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Satiksmi būvdarbu posmā organizē ar ceļazīmēm un vadstatņiem, visā posmā noteikts braukšanas ātruma ierobežojums līdz 70 kilometriem stundā, darbu vietā tas samazināts līdz 50 kilometriem stundā.

Gājēju un velosipēdistu ceļš būs 2,5 metrus plats un ar asfaltbetona segumu. Būvdarbu laikā arī paredzēts izbūvēt apgaismojumu, kas apgaismos gājēju un velosipēdistu celiņu visā objektā, kā arī tiks uzstādītas drošības barjeras.

Cēsu novada Amatas apvienības pārvalde devusi atļauju 196 koku ciršanai, kas aug ceļa nodalījuma joslā un esot satiksmei bīstami vai traucē būvdarbiem. Savukārt 18 kokus pie Līvu kopmītnēm sakops, veidojot vainagus.

Lai ceļu remontdarbu ietvaros varētu cirst kokus gar ceļu, "Latvijas valsts ceļiem" ir jāsaņem atļauja no pašvaldības, kuras administratīvajā teritorijā atrodas ceļš. Par papildu speciālistu, piemēram, Dabas aizsardzības pārvaldes vai arboristu piesaisti, kā arī publiskās apspiešanas rīkošanu lemj pašvaldība. Tā izvērtē visu pušu sniegtos argumentus un attiecīgi vai nu saskaņo vai nesaskaņo koku ciršanu.

Būvdarbus veic SIA "ACBR" par 519 000 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Projekta autors ir SIA "Projekts 3", būvuzraudzību nodrošina AS "Ceļuprojekts". Darbus plānots pabeigt līdz šā gada novembrim.

Labdarības koncertā vāks līdzekļus Ukrainas armijas automašīnu remontam

Biedrība "Tavi draugi" 8.augustā plkst.19 rīkos trešo labdarības koncertu "Angāra saulrieti", informēja biedrības pārstāve Beāte Bēvalde.

Pasākumā uzstāsies dziedātāja Elza Rozentāle un "Queentesence". Koncerts notiks pie biedrības "Tavi draugi" angāra ...

Latvijā 40% uzņēmumu saskārušies ar finanšu krāpniecības gadījumiem

Latvijā 40% uzņēmumu Latvijā ir saskārušies ar finanšu krāpniecību - visvairāk uzņēmēji piedzīvojuši mēģinājumus iegūt internetbankas paroles un citu informāciju, kas ļautu nelikumīgi piekļūt kontiem, informēja "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz ba...

Zināma Riga pretiniece UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā

Latvijas futbola komandas "Riga" pretiniece UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā būs Nīderlandes vienība Enshedes "Twente".

Jau ziņots, ka kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēlē "Riga" mājās pēc pamatlaika ar 2:1 (0:1) uzvarēja "Kecsk...



Komentāri