lv
mq8Rw0J980WTrPsr0uurJFsJnibHOxjSkuWEAkvq
2133820

Labdarības koncertā vāks līdzekļus Ukrainas armijas automašīnu remontam

Labdarības koncertā vāks līdzekļus Ukrainas armijas automašīnu remontam

Biedrība "Tavi draugi" 8.augustā plkst.19 rīkos trešo labdarības koncertu "Angāra saulrieti", informēja biedrības pārstāve Beāte Bēvalde.

Pasākumā uzstāsies dziedātāja Elza Rozentāle un "Queentesence". Koncerts notiks pie biedrības "Tavi draugi" angāra Ventspils ielā 50/K-3, Rīgā.

Šoreiz ieejas biļetes vietā apmeklētāji aicināti ziedot dzīvnieku barību Dnipro patversmei "Pegas", vai veikt finansiālu mērķa ziedojumu raķešu uzlidojumā cietušās bruņumašīnas "Kucēns" (attēlā) un citu armijas automašīnu remontam.

"Kucēns" ir atjaunots "Volvo C303", ko biedrība "Tavi draugi" saņēma kā dāvinājumu no atvaļinātā pulkvežleitnanta Edvīna Kļeščevska ar mērķi nosūtīt to Ukrainas armijas atbalstam. Automašīnu 2022.gada 18.novembrī bija apskatāms pie Pulvertorņa, Rīgā, un pēc valsts svētkiem kopā ar "Twitterkonvoju" devās misijā uz Ukrainu, kur tas tika nodots Ukrainas izlūku rokās.

"Kucēns" kopā ar karavīriem ir devies uzbrukumos, bet caurejamības dēļ tas galvenokārt ticis izmantots ievainotu karavīru evakuācijai. Biedrība "Tavi draugi" saņēmusi ziņu, ka Ukrainas aizstāvji ir nonākuši gūstā un gaida gūstekņu apmaiņu, bet "Kucēns" pēc teju astoņu mēnešu kalpošanas ir cietis aviācijas uzbrukumā.

Patlaban automašīna ir ceļā uz Latviju, lai ar ziedotāju atbalstu atkal būtu darba kārtībā un varētu atgriezties kaujas laukā. "Angāra saulrietu" apmeklētājiem būs iespēja auto skatīt klātienē.

Savukārt tiem koncerta apmeklētājiem, kuri vēlas veikt mantisku ziedojumu, šoreiz ir iespēja ieejas biļetes vietā ar dzīvnieku barību atbalstīt Dnipro dzīvnieku patversmi "Pegas". Patversme darbojas kopš 2012.gada un tā sniedz palīdzību arī savvaļas dzīvniekiem.

Hersonas plūdu radīto postījumu dēļ patversmē nonākuši aptuveni 300 suņi, nesaskaitāmi kaķi un pat zirgi. Patlaban arī ievesti vairāki dzīvnieki ar smagām brūcēm, kas cietuši raķešu uzlidojumos un kam nepieciešamas operācijas un rehabilitācija.

"Tavi draugi" rīkotais koncerts ir trešais labdarības koncertu sērijā "Angāra saulrieti", kas šovasar tiek veltīti dažādam Ukrainas iedzīvotāju un armijas vajadzībām. Nākamais "Angāru saulrietu" koncerts notiks 29.augustā.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā.

Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat, Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tiek nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas-Krievijas robežpunktos.

Latvijā 40% uzņēmumu saskārušies ar finanšu krāpniecības gadījumiem

Latvijā 40% uzņēmumu Latvijā ir saskārušies ar finanšu krāpniecību - visvairāk uzņēmēji piedzīvojuši mēģinājumus iegūt internetbankas paroles un citu informāciju, kas ļautu nelikumīgi piekļūt kontiem, informēja "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz ba...

Zināma Riga pretiniece UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā

Latvijas futbola komandas "Riga" pretiniece UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā būs Nīderlandes vienība Enshedes "Twente".

Jau ziņots, ka kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēlē "Riga" mājās pēc pamatlaika ar 2:1 (0:1) uzvarēja "Kecsk...

Tas nebūtu godīgi! PP nevēloties strādāt kopā ar Amerika un Jaunupa partijām

"Par/Progresīvie" (PP) rēķinās ar iespēju Rīgas domē palikt opozīcijā, ja līdzšinējie partneri jeb trīs partiju bloks Viļņa Ķirša (JV) un Edvarda Ratnieka (NA/LRA) vadībā izvēlēsies strādāt ar Andra Amerika "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un Edgara Jaunupa ...



Komentāri