lv
MiFg7j7TGvYdzb6vtKIlH7l2NY8p664iNC3dmdJ1
2132369

Nulles strīdu pret VM par viņas goda un cieņas aizskaršanu turpinās iztiesāt

Nulles strīdu pret VM par viņas goda un cieņas aizskaršanu turpinās iztiesāt

Rīgas pilsētas tiesa Daugavgrīvā 15.novembrī plkst.13 turpinās iztiesāt pērnā gada rudenī no amata atstādinātās Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) "Vaivari" valdes priekšsēdētājas Andas Nulles iesniegumu pret Veselības ministriju (VM) par, viņasprāt, goda un cieņas aizskaršanu, atstādināšanas laikā izplatot nepatiesu un maldinošu informāciju.

VM notikušajā NRC "Vaivari" dalībnieku ārkārtas sapulcē tika nolemts saistībā ar uzticības zaudēšanu Nulli atsaukt no amata. Kā medijiem izplatītajā paziņojumā skaidroja VM toreizējā valsts sekretāre Indra Dreika, Nulle nevarot strādāt labākajās rehabilitācijas centra interesēs, jo iesaistītas esot arī viņas privātās intereses. Savukārt valsts kapitālsabiedrība strādā nevis savu un sev uzdoto mērķu realizācijai, bet gan plāno savu rīcību saistībā ar sava personāla interesēm. Uz to arī norādot pieteikumi projektiem, kas ir tieši gatavoti ar valdi saistīta nomnieka interesēs, turklāt izskatās, ka bez izsvērtas un dokumentētas idejas, kādēļ tieši šādiem projektiem pieteikumi tiek gatavoti.

Nulle aģentūrai LETA atzina, ka vērsusies tiesā par cieņas un goda aizskaršanu, maldinošu ziņu izplatīšanu no VM puses, nevis par faktu, ka viņu atstādināja no valdes priekšsēdētājas amata. Viņas vērtējumā, VM medijiem izplatījusi nepatiesu informāciju, un tas ir nepareizs signāls gan sabiedrībai, gan kolēģiem veselības aprūpē.

"Es to daru, jo ja cilvēkam ir vara vai visatļautība, un viņš var atļauties izplatīt melīgu, nepatiesu un maldinošu informāciju - tas tā arī paliek. Tas ir nepareizs signāls sabiedrībai un maniem kolēģiem," savu lēmumu skaidroja Nulle.

Par šo atkārtoti pie Valsts prezidenta, Ministru prezidenta un veselības ministres vērsusies arī Latvijas Ārstu biedrība (LĀB), kas uzsver, ka nav pieļaujams, ka VM pati sagatavo ziņojumu, kas satur nepatiesas ziņas un apzināti grauj spēcīga kandidāta reputāciju, lai radītu pamatu tā izslēgšanai no konkursa uz NRC "Vaivari" valdes priekšsēdētājas un valdes locekļu amatiem.

LĀB atkārtoti vērš uzmanību, ka VM savu pēkšņo lēmumu atstādināt Nulli pamatoja ar interešu konflikta situāciju, lai gan ārste esot ievērojusi iepriekš pašas VM un KNAB dotos norādījumus un rīkojusies KNAB noteiktā tiesiskā risinājuma ietvaros.

Šogad sākti 50 kriminālprocesi par nelegālās migrācijas organizēšanu uz Latviju

Šogad sākti 50 kriminālprocesi par nelegālās migrācijas organizēšanu uz Latviju, bet pērn bija ap 20 šādu lietu, ceturtdien intervijā Latvijas Radio informēja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Lielākā daļa līdz šim notverto nelegālās migrāc...

Saistībā ar Znotiņa konfliktu sākta pārbaude par nacionālā naida izraisīšanu

Valsts policijā sākta pārbaude par iespējamo nacionālā naida izraisīšanu saistībā ar konfliktu, kurā iesaistīts bijušais Saeimas deputāts, nu jau bijušais partijas "Konservatīvie" biedrs Reinis Znotiņš.

Patlaban policijā jau saņemti vairāki iesniegumi s...

Svarīga informācija cilvēkiem, kuri cenšas notievēt ar medikamentu palīdzību

Cilvēkiem, kuri cenšas notievēt ar medikamentu palīdzību, nevajadzētu riskēt pirkt zāles sociālajos tīklos un nelikumīgās interneta vietnēs, brīdina Zāļu valsts aģentūra (ZVA) un Veselības inspekcija (VI).

Jau ilgāku laiku sociālajos tīklos vērojama gan...



Komentāri