lv
BnRDKTxTfCVikXgiBxFnvbizLjjSg9xxiX09Qrnu
2132368

Šogad sākti 50 kriminālprocesi par nelegālās migrācijas organizēšanu uz Latviju

Šogad sākti 50 kriminālprocesi par nelegālās migrācijas organizēšanu uz Latviju

Šogad sākti 50 kriminālprocesi par nelegālās migrācijas organizēšanu uz Latviju, bet pērn bija ap 20 šādu lietu, ceturtdien intervijā Latvijas Radio informēja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Lielākā daļa līdz šim notverto nelegālās migrācijas organizatoru atrodas apcietinājumā un gaida tiesu nolēmumus.

Pēc Pujāta stāstītā, nelikumīgie robežšķērsotāji mēģina izvairīties no Latvijas robežsargiem, lai nokļūtu Vācijā un citās Eiropas valstīs.

Pujāts noliedza atsevišķu migrantu plašsaziņas līdzekļos paustos apgalvojumus, ka Latvijas robežsargi būtu pret viņiem vērsuši pretlikumīgas darbības.

Jau ziņots, ka nesen Daugavpils tiesa divās lietās piespriedusi nelielus cietumsodus Ukrainas pilsoņiem par mēģinājumu pārvietot nelegālos imigrantus vai nodrošināt iespēju tiem nelikumīgi uzturēties Latvijā.

Saistībā ar Znotiņa konfliktu sākta pārbaude par nacionālā naida izraisīšanu

Valsts policijā sākta pārbaude par iespējamo nacionālā naida izraisīšanu saistībā ar konfliktu, kurā iesaistīts bijušais Saeimas deputāts, nu jau bijušais partijas "Konservatīvie" biedrs Reinis Znotiņš.

Patlaban policijā jau saņemti vairāki iesniegumi s...

Svarīga informācija cilvēkiem, kuri cenšas notievēt ar medikamentu palīdzību

Cilvēkiem, kuri cenšas notievēt ar medikamentu palīdzību, nevajadzētu riskēt pirkt zāles sociālajos tīklos un nelikumīgās interneta vietnēs, brīdina Zāļu valsts aģentūra (ZVA) un Veselības inspekcija (VI).

Jau ilgāku laiku sociālajos tīklos vērojama gan...

Dabas aizstāvji nobažījušies par vidi Daugavpilī, Augšdaugavas novadā (+VIDEO)

Dokuments par industriālā parka izveidi sagatavots virspusēji, stāsta aktīvisti.

Ar vides jomu saistītie pārstāvji rosina vērtēt alternatīvu teritoriju izmantošanu Augšdaugavas novada industriālā parka izveidei.

Saeima maijā konceptuāli atbalstīja deput...



Komentāri