lv
6rWZcGmPe64bCodiwJVbh3ADPmTzd8rgEEtFjJCF
212332

Atklāts jauns vides objekts Jūrmalā - Ķemeru Anniņa

Atklāts jauns vides objekts Jūrmalā - Ķemeru Anniņa

Jūrmalā, Ķemeru skvērā, Senatnes ielā 5, šonedēļ atklāts jauns vides objekts "Ķemeru Anniņa". Tā autori ir Kaspars Līdums un Mārtiņš Rozenfelds. Objekta koncepcija saistīta ar latviešu strēlnieku dziesmu "Ķemermiestiņā".

Skulptūra ir 3,5 metrus augsta, izgatavota no lāzergrieztām alumīnija plāksnēm un novietota skvēra centrā, kur tā aplūkojama no dažādiem skatpunktiem. Objekta slāņveida konstrukcija veido optisku ilūziju - raugoties uz skulptūru no atšķirīgiem leņķiem, tēla siluets mainās.

"Nepastāvīgā forma ir atsauce uz dažādajām mīta interpretācijām, kas saplūst Ķemeru Anniņas tēlā. Skulptūra atveido jaunu sievieti pastaigas brīdī, tās pozā izteikta melanholija un vieglums. Figūra ar nolūku veidota bez postamenta, lai iekļautos vidē un uzsvērtu attēlotā momenta ikdienišķumu un intimitāti," par objektu klāsta pašvaldība.

Projektā ainaviski labiekārtots arī skvērs - izveidoti apstādījumi, ierīkoti soliņi un gaismas laternas.

"Vides objektu "Ķemeru Anniņa" izveidojām, atsaucoties iedzīvotāju ierosinājumam radīt simbolu, kas saistās ar nostāstiem par Ķemeru apvidu. Arī "Ķemeru Anniņas" atrašanās vietu noteica iedzīvotāji ar savu balsojumu," saka Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe.

Mākslinieku Kaspara Līduma un Mārtiņa Rozenfelda piedāvātā ideja vides objekta "Ķemeru Anniņa" izveidei uzvarēja Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izsludinātajā metu konkursā, kas notika pagājušā gada rudenī. Metu konkurss tika rīkots, lai stiprinātu apkaimes identitāti un kultūrvēsturiski bagātajos Ķemeros ienestu jaunu, laikmetīgu mākslas objektu.

Inflācijai Lielbritānijā oktobrī 41 gada laikā augstākais līmenis

Gada inflācija Lielbritānijā oktobrī pieaugusi līdz 11,1% salīdzinājumā ar 10,1% septembrī, tādējādi reģistrēts augstākais līmenis kopš 1981.gada oktobra, trešdien paziņoja valsts statistikas birojs.

Analītiķi bija prognozējuši, ka inflācija pieaugs līd...

Makonels pārvēlēts ASV Senāta mazākuma līdera amatā
ASV Senāta republikāņu mazākuma līdzšinējais līderis Kentuki senators Mičs Makonels trešdien pārvēlēts šajā amatā, gūstot uzvaru pār Floridas senatoru Riku Skotu.
Militārajā parādē demonstrēs vērienīgu tehnikas klāstu; piedalīsies arī Ukrainas karavīri
Rīga, 16.nov., LETA. Latvijas proklamēšanas 104.gadadienai veltītajā militārajā parādē Rīgā demonstrēs vērienīgu tehnikas klāstu un piedalīsies arī Ukrainas karavīri, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

Rīga, 16.nov., LETA. Latvija...



Komentāri