lv
ABwrY311cmMKgQs2WKd3OueVnS59P2nL9Gaeqp9F
212331

Inflācijai Lielbritānijā oktobrī 41 gada laikā augstākais līmenis

Inflācijai Lielbritānijā oktobrī 41 gada laikā augstākais līmenis

Gada inflācija Lielbritānijā oktobrī pieaugusi līdz 11,1% salīdzinājumā ar 10,1% septembrī, tādējādi reģistrēts augstākais līmenis kopš 1981.gada oktobra, trešdien paziņoja valsts statistikas birojs.

Analītiķi bija prognozējuši, ka inflācija pieaugs līdz 10,7%.

Inflācijas kāpumu veicināja augošās gāzes un elektroenerģijas, kā arī pārtikas un bezalkoholisko dzērienu cenas.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi patēriņa cenas Lielbritānijā oktobrī pieauga par 2%, kas seko 0,5% kāpumam septembrī.

Kā ziņots, Lielbritānijas centrālā banka - Anglijas Banka - novembra sākumā īstenoja lielāko bāzes procentu likmes paaugstinājumu kopš 1989.gada, tādējādi cenšoties apkarot augsto inflāciju.

Centrālā banka bāzes procentu likmi palielināja par 0,75 procentpunktiem - līdz 3%, kas ir augstākais līmenis kopš 2008.gada novembra.

Makonels pārvēlēts ASV Senāta mazākuma līdera amatā
ASV Senāta republikāņu mazākuma līdzšinējais līderis Kentuki senators Mičs Makonels trešdien pārvēlēts šajā amatā, gūstot uzvaru pār Floridas senatoru Riku Skotu.
Militārajā parādē demonstrēs vērienīgu tehnikas klāstu; piedalīsies arī Ukrainas karavīri
Rīga, 16.nov., LETA. Latvijas proklamēšanas 104.gadadienai veltītajā militārajā parādē Rīgā demonstrēs vērienīgu tehnikas klāstu un piedalīsies arī Ukrainas karavīri, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

Rīga, 16.nov., LETA. Latvija...

Baltais nams: Spriežot pēc esošās informācijas, Polijā nogāzās Ukrainas zenītraķete
ASV prezidenta Džo Baidena administrācija nākusi klajā ar īpašu paziņojumu par Polijā otrdien nogāzušos raķeti, piekrītot vērtējumam, ka tā bijusi Ukrainas zenītraķete.


Komentāri