lv
MKwAsShkpOwbJG8cThozs7nEEpQIYmAOX4SeMpER
2122448

Kur grib ielīst Vītols? Seņkovs paskaidro, kāpēc pamet amatu Nacionālajā teātrī

Kur grib ielīst Vītols? Seņkovs paskaidro, kāpēc pamet amatu Nacionālajā teātrī

Jau vēstīts, ka režisors Elmārs Seņkovs pametīs Latvijas Nacionālā teātra mākslinieciskā vadītāja amatu.

Tā otrdien paziņoja teātris.

Seņkovs paskaidrojis savu lēmumu: viņš neesot varējis ar teātra jauno direktoru Māri Vītolu vienoties par teātra turpmāko darbības modeli.

Proti, līdzšinējā darbības modelī teātra valdes loceklis netika iekļauts teātra mākslinieciskajā darbībā, taču jaunais vadītājs, jau piedaloties konkursā, uzsvēris, ka šāds modelis nav ilgtspējīgs. Viņa ieskatā teātra vadītājam jābūt iesaistītam visos ar teātri saistītajos jautājumos.

Māris Vītols piedāvājis, ka viņš varētu pievienoties jau esošajai teātra mākslinieciskajai komandai, taču Seņkovs tam nav piekritis.

Iepriekš Seņkovs bija norādījis, ka viņam galvenais esot, lai "šajā teātrī mākslinieks un māksla var būt brīva."

Seņkovs pauda, ka pēc viņa domām, direktora maiņa notikusi neīstā brīdī. Uz kārts likta teātra 105. sezonas atklāšana, jo, ja radošā grupa atkāpjas, pirmizrāde Raiņa un Justīnes Kļavas "Spēlēju, dancoju" nenotikšot.

"Dialogs ir noslēdzies ar to, ka Seņkovs neturpinās ieņemt Nacionālā teātra mākslinieciskā vadītāja amatu," otrdien preses konferencē, informējot par teātra jauno sezonu, sacīja Vītols. "Tā ir Seņkova iniciatīva, bet Seņkovam ir arī noslēgti autorlīgumi. Katrā ziņā mūsu saruna beidzās uz ļoti labas nots, manā izpratnē, nekādus tiltus neesam savā starpā sadedzinājuši un esam atvērti sadarbībai ar Elmāru arī nākotnē."

Bļugers augustā plāno uz Rīgu atvest Stenlija kausu, cer ātri iejusties 'Canucks' sastāvā
Latvijas hokejists Teodors Bļugers augustā plāno uz Rīgu atvest Lasvegasas "Golden Knights" sastāvā izcīnīto Stenlija kausu, kā arī viņš norādīja, ka cer ātri iejusties savā jaunajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Vankūveras "Canucks". ...
Graube, Sārts, Gailīte un Skujiņa – Rinkēvičs izvēlējies jaunu Ordeņa kapitula komandu
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs par Ordeņu kapitula kancleru iecēlis bijušo Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieri, Viestura ordeņa lielkrusta komandieri Raimondu Graubi, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
Kā tā? Latvijas tenisiste Daniela Vismane spēlē pārī ar Krievijas sportisti

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Daniela Vismane nedēļas nogalē Vācijā uzvarēja dubultspēļu turnīrā, startējot kopā ar Krievijas sportisti Darju Astahovu, kura piedalījās neitrālas dalībnieces statusā. Tagad Vismane ir aicināta sniegt paskaidrojum...



Komentāri