lv
1EjDydmSJBAoR4nSO1G8LvI8tmSV46Igm6vm9Td6
2122262

Kā tā? Latvijas tenisiste Daniela Vismane spēlē pārī ar Krievijas sportisti

Kā tā? Latvijas tenisiste Daniela Vismane spēlē pārī ar Krievijas sportisti

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Daniela Vismane nedēļas nogalē Vācijā uzvarēja dubultspēļu turnīrā, startējot kopā ar Krievijas sportisti Darju Astahovu, kura piedalījās neitrālas dalībnieces statusā. Tagad Vismane ir aicināta sniegt paskaidrojumu Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) un jautājums tiks apspriest arī ar Latvijas Tenisa savienību (LTS), LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks pavēstīja Latvijas Radio.

Vismane un Astahova kopā spēlēja Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīrā Horbā pie Nekaras, kur dalībniecēm bija nodrošināts 25 000 dolāru balvu fonds.

LOK vispirms uzklausīs LTS un Vismanes skaidrojumu, bet pēc tam lems par iespējamu turpmāku rīcību.

Vismanes gadījums nav pirmais – Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja maijā spēlēja kopā ar neitrālo tenisisti Sofju Lanceri, kura ir pārstāvējusi Krievijas armijas centrālo sporta klubu jeb CSKA.

"Pirmkārt tā ir sportista izvēle, ar ko spēlēt kopā. Otrkārt, ja ir šādi lēmumi, ir jāuzņemas par savām darbībām atbildība," teica Lejnieks.

LTS ģenerālsekretārs Jānis Mellups paskaidroja, ka par Vismanes gadījumu nav informēts un savu komentāru solīja sniegt vēlāk. Mellups iepriekš komentēja Semeņistajas rīcību, sakot, ka LTS var sniegt rekomendācijas, taču sportistiem neko liegt nevar, jo spēlēšanu neitrālām sportistēm neaizliedz ITF.

Vismane ir iekļauta Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) bronzas sastāvā, kur saņem valsts atbalstu un palīdzību medicīnas jomā. Vismane vairākkārt ir pārstāvējusi Latviju valstsacīkstēs.

Pietiek: Policija kratīšanā invalīdam atņem pēdējo, neatstājot naudu pat zālēm

Lai gan kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu un krāpšanu ierosināts jau 2016.gadā un aizdomās turamais līdz šim ne reizi nav nedz izsaukts uz policiju, nedz pratināts, šā gada 19.jūlijā plkst.7 no rīta Rīgas reģiona pārvaldes 1.biroja 1.pārvaldes...

Pirmo reizi 30 gadu laikā - tiek paaugstināta maksa par .lv domēna vārdu

No šā gada 1.septembra ".lv" domēna reģistra uzturētājs "Nic.lv" paaugstinās maksu par ".lv" domēna vārdu lietošanas tiesībām no 10 eiro līdz 12 eiro gadā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), informēja Latvijas Universitātes Matemātikas un informāti...

Latvijā - dārgākās zāles ne tikai Baltijā vien. Kas pie vainas (+VIDEO)

Tiesībsargs secinājis, ka zāļu cenas Latvijā ir vidēji augstākas nekā citās Eiropas Savienības valstīs, bet Konkurences padome (KP) jau pirms četriem gadiem secināja, ka Latvijā ir patērētājiem nelabvēlīgākais zāļu cenu veidošanas mehānisms Baltijas va...



Komentāri