lv
lw2nlaaycV49ltFx3GR6tpCvZBP5eXes9D63fklj
2113154

Cik latviešu dod priekšroku pašmāju alum?

Cik latviešu dod priekšroku pašmāju alum?

Latvijā 63% aptaujāto atzīst, ka dod priekšroku pašmāju alus zīmoliem, bet 5% izvēlas ārvalstīs darītu alu, liecina AS "Aldaris" zīmola "Mežpils alus" un pētījumu centra "Norstat Latvija" veiktās aptaujas dati.

Vienlaikus aptaujas dati liecina, ka 31% respondentu izcelsmes valsts nav būtiska.

Tāpat aptaujā secināts, ka priekšroku pašmāju alum dod 64% aptaujāto vīriešu salīdzinājumā ar 62% aptaujāto sieviešu. Savukārt sievietes biežāk norādījušas, ka izcelsmes valstij nav nozīmes. Uz to norādījuši 35% aptaujāto sieviešu un 29% aptaujāto vīriešu.

Uzņēmumā atzīmē, ka, balstoties uz Japānas alus un pārtikas ražotāja "Kirin" datiem, pēc alus patēriņa uz vienu iedzīvotāju Latvija ierindojas 12. vietā, bet pirmo trijnieku veido Čehija, Austrija un Lietuva. Igaunija ierindojas sestajā vietā.

Tāpat uzņēmumā norāda, ka, lai gan Latvijā pieprasītākais ir "lager" tipa alus un daļa alus cienītāju ir ilgstoši uzticīgi savai izvēlei, aizvien vairāk ir tādu, kuri vēlas baudīt jaunas garšas un eksperimentēt.

Vienlaikus liela daļa alus baudītāju ir sasnieguši tādu līmeni, kurā viņiem nav pieņemams zemas kvalitātes miestiņš. Cilvēki kļūst aizvien prasīgāki un ražotājs nevar atļauties ienākt tirgū ar mazāk kvalitatīvu produktu, uzver uzņēmumā.

"Mežpils alus" vēstnesis Edgars Magons gan uzsver, ka svarīgi atcerēties, ka alus ir ļoti plašs jēdziens, Latvijā vien pieejami vairāki desmit dažādu alus veidu.

Aptauja veikta 2023.gada maijā. Tajā piedalījās 1000 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Tā veikta ar mērķi noskaidrot alus patērētāju paradumus un uzzināt, kāda ir Latvijas alus baudīšanas kultūra.

Jau ziņots, ka alus ražotājs "Aldaris" 2021.gadā strādāja ar 21,568 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,8% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus arī kompānijas zaudējumi samazinājās par 26,7% un bija 2,077 miljoni eiro. Finanšu rādītāji par 2022.gadu vēl nav publicēti.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas uzņēmums, taču "Aldara" vienīgā īpašniece ir Zviedrijas "Carlsberg Sweden Holding 2". Kompānija "Aldaris" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 37,671 miljons eiro.

Sinoptiķi izteikuši prognozes par augusta pirmo nedēļu  - tās nav patīkamas...

Nākamnedēļ katru dienu vismaz daļā Latvijas gaidāms lietus, reizēm līs stipri, prognozē sinoptiķi.

Gaidāms paaugstināts gaisa mitrums, tādēļ brīžiem laiks kļūs sutīgs, vietām dārdēs pērkons. Minimālā gaisa temperatūra naktīs pārsvarā būs +12..+17 grādi...

Bajāre: Uzņēmumi nevar visu finansējumu nodrošināt tikai caur kredītiem

Uzņēmumiem nevajadzētu visus nepieciešamos finanšu resursus nodrošināt tikai ar banku izsniegtajiem kredītiem, intervijā sacīja Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

"Mēs ļoti atbalstām diversifikāciju šajā jomā. (...) Nevar ...

Riekstiņš: NATO būs gatava aizstāvēt ikvienas dalībvalsts teritoriju

NATO būs gatava aizstāvēt ikvienas savas dalībvalsts teritoriju "no pirmā centimetra un no pirmās minūtes", uzsvēra jaunais Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš.

Iepazīstinot ar darba prioritātēm, vēstnieks atzīmēja, ka laikā, kad Viļņā ir noslēgusi...



Komentāri