lv
DnkPMYyXQoDrFRI0KxDKCShWP5sILRDjoEmOTrFf
2112971

Bajāre: Uzņēmumi nevar visu finansējumu nodrošināt tikai caur kredītiem

Bajāre: Uzņēmumi nevar visu finansējumu nodrošināt tikai caur kredītiem

Uzņēmumiem nevajadzētu visus nepieciešamos finanšu resursus nodrošināt tikai ar banku izsniegtajiem kredītiem, intervijā sacīja Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

"Mēs ļoti atbalstām diversifikāciju šajā jomā. (...) Nevar visas olas nest vienā groziņā un nevar visu finansējumu nodrošināt tikai caur kredītiem. Dažādām uzņēmumu attīstības fāzēm, dažādiem projektiem ir nepieciešami dažādi instrumenti," teica Bajāre.

Tostarp viņa minēja, ja uzņēmumam, piemēram, ir nepieciešams ieguldījums kapitālā, labākie ir finanšu tirgus instrumenti, piemēram, akciju emisija. "Mēs gribētu arī vairāk redzēt tieši akciju instrumentus, ne tikai obligāciju emisijas. Tas, ka uzņēmumi tiek kotēti biržā, padara mūsu ekonomiku ilgtspējīgāku," piebilda Bajāre.

Tāpat asociācijas vadītāja atzīmēja, ka Latvija lēmumu par reinvestētās peļņas neaplikšanu ar nodokli ieviesa desmitgadi vēlāk, nekā to izdarīja, piemēram, Igaunija, bet šobrīd no šī lēmuma ir saskatāma pozitīva ietekme.

"Mēs redzam arī to, ka pēdējos gados tajā brīdī, kad uzņēmums ir nostiprinājis savu kapitāla bāzi, daudzi peļņu sāk izņemt dividendēs un sāk maksāt uzņēmumu ienākuma nodokli, tāpēc arī šī nodokļa ieņēmumi šobrīd ir augoši. Tas ir pamatu pamats. Uzņēmumam vajag veselīgas finanses un pašu kapitālu, lai mēs vispār vērtētu, vai šis uzņēmums ir kreditējams," teica Bajāre.

Riekstiņš: NATO būs gatava aizstāvēt ikvienas dalībvalsts teritoriju

NATO būs gatava aizstāvēt ikvienas savas dalībvalsts teritoriju "no pirmā centimetra un no pirmās minūtes", uzsvēra jaunais Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš.

Iepazīstinot ar darba prioritātēm, vēstnieks atzīmēja, ka laikā, kad Viļņā ir noslēgusi...

Lipkes memoriāls šodien atzīmēs muzeja desmitgades svētkus

Ebreju glābēja Žaņa Lipkes memoriāls šodien no plkst.17.30 atzīmēs muzeja desmitgades svētkus, informēja memoriāla direktore Lolita Tomsone.

Svētki sāksies plkst.17.30 ar ekskursiju par Lipkes ģimeni, draugiem un palīgiem, īpaša uzmanība pasākumā tiks v...

Āraišu vējdzirnavās 20.reizi notiks Maizes diena

Godinot senās maizes cepšanas tradīcijas, cepējus un jaunās ražas rudzu maizi, šodien 20.reizi notiks tradicionālās Maizes dienas Āraišu vējdzirnavās, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) vecākā komunikācijas speciāliste Ilze Reinika.

Šī gada sv...



Komentāri