lv
8wPyVWffkVLKZNBvpduyKOu4VpxVWxVQUHLPTdOU
2109508

Nav intereses! Atkārtoti izsludina 42 000 eiro konkursu sabiedrības izglītošanai

Nav intereses! Atkārtoti izsludina 42 000 eiro konkursu sabiedrības izglītošanai

Kultūras ministrija (KM) atkārtoti izsludinājusi pieteikšanos konkursā sabiedrības izglītošanai par Latvijas valstiskuma veidošanos un attīstību, jo noteiktajā termiņā no potenciālajiem interesentiem netika saņemts neviens pieteikums.

Konkursā var pretendēt uz finansējumu 42 000 eiro apmērā.

Paredzēts, ka konkursa uzvarētājam būs jāorganizē publiskas izglītojošas aktivitātes, kas sekmē sabiedrības izpratni par Latvijas valstiskuma veidošanos un attīstību, tai skaitā par valstiskuma nepārtrauktību un padomju okupācijas sociālekonomiskajām sekām.

Tāpat būs jāorganizē aktivitātes, kas sekmē sabiedrības izpratni par dažādu sociālo grupu iesaisti Latvijas svarīgākajos vēstures notikumos, kā arī jānodrošina regulāra informācijas aprite, komunikācija un publicitāte par veiktajām izglītojošām aktivitātēm.

No pretendentiem tiek sagaidīts, ka tie regulāri ievietos informāciju par īstenotajām aktivitātēm organizācijas tīmekļvietnē, sekmēs dažādu publiski pieejamu izglītojošu materiālu atpazīstamību un izmantošanu, kā arī nodrošinās aktivitāšu publicitāti, pēc iespējas aptverot dažādas sabiedrības grupas.

Finansējuma avots ir KM valsts budžeta apakšprogrammā "Sabiedrības integrācijas pasākumu īstenošana" konkursa mērķim paredzētie 14 000 eiro gadā. Savukārt uzdevumu veikšanas laiks ir trīs gadi.

Konkursā var piedalīties biedrības vai nodibinājumi, kas darbojas Latvijas vēstures, it īpaši valstiskuma veidošanās un attīstības jautājumu, izpētes jomā vai sociālās atmiņas saglabāšanas jomā un veic sabiedrību izglītojošu darbību ne mazāk kā divus gadus.

Kā liecina informācija KM tīmekļvietnē, interesenti var iesniegt pieteikumus līdz 24.augusta plkst.17.15.

Latvija plāno ar Itāliju sadarboties kosmosa jomā. Miermīlīgiem mērķiem

Izglītības un zinātnes ministrija plāno noslēgt ar Itālijas Kosmosa aģentūru (ASI) saprašanās memorandu par sadarbību ar kosmosu saistīto darbību jomā miermīlīgiem mērķiem, teikts IZM sagatavotajā informatīvajā ziņojumā.

Ministrija atklāj, ka tā saņēmus...

Dundagā notiks Sikspārņu nakts

Šodien Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) rīko Sikspārņu nakti Dundagā, aģentūru LETA informēja DAP vecākā komunikācijas speciāliste Ilze Reinika.

Sikspārnis ir nakts dzīvnieks un vienīgais Latvijas lidojošais zīdītājs. To tuvāk varēs iepazīt Sikspārņu n...

93% Latvijas iedzīvotāju domā, ka jāuzlabo digitālie risinājumi dažādās jomās

Latvijā 93% iedzīvotāju domā, ka valstī ir jāuzlabo digitālie risinājumi dažādās jomās, liecina informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Tietoevry" veiktā aptauja.

Aptaujā 59% respondentu par prioritāti digitālo risinājumu uzlabošanai izvirzījuši medicīn...



Komentāri