lv
cECnSiA3fKbK5dx9XrvquhLS4PkSClhh2lCcnI1q
2109142

Dundagā notiks Sikspārņu nakts

Dundagā notiks Sikspārņu nakts

Šodien Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) rīko Sikspārņu nakti Dundagā, aģentūru LETA informēja DAP vecākā komunikācijas speciāliste Ilze Reinika.

Sikspārnis ir nakts dzīvnieks un vienīgais Latvijas lidojošais zīdītājs. To tuvāk varēs iepazīt Sikspārņu nakts radošajās darbnīcās, izziņas aktivitātēs, stāstos un vērošanas pastaigās tumsā.

Dundagu dēvē par Ziemeļkurzemes sikspārņu galvaspilsētu, jo tur esošie vecā parka dobumainie lapukoki, dažādas sikspārņiem piemērotas ēkas, kā arī dīķis pulcējis pusi no kopumā 16 Latvijas sikspārņu sugām. No plkst.19.30 visi interesenti aicināti līdzdarboties darbnīcās, bet stundu vēlāk sekos sikspārņu vērošanas pastaiga.

Dalība pasākumā ir bez maksas, bet tam iepriekš jāpiesakās.

Latvijā mīt 16 sikspārņu sugas. Tās visas ir cilvēkam nekaitīgas, pārtiek no kukaiņiem un pārsvarā darbojas naktīs. Nakts laikā sikspārņi uzņem barības vielas, kas veido trešdaļu no pašu svara - pat 600 odu laikposmā starp saulrietu un saullēktu. Visas sikspārņu sugas Latvijā ir īpaši aizsargājamas.

93% Latvijas iedzīvotāju domā, ka jāuzlabo digitālie risinājumi dažādās jomās

Latvijā 93% iedzīvotāju domā, ka valstī ir jāuzlabo digitālie risinājumi dažādās jomās, liecina informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Tietoevry" veiktā aptauja.

Aptaujā 59% respondentu par prioritāti digitālo risinājumu uzlabošanai izvirzījuši medicīn...

LDz Cargo izsolīs 24 kravas vagonus. Kāda ir sākumcena?

VAS "Latvijas dzelzceļš" meitasuzņēmums SIA "LDz Cargo" augustā izsolē piedāvās iegādāties 24 kravas vagonus.

To sākuma cena ir 90 000 eiro, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Attiecīgie kravas vagoni ir izslēgti no inventāra ...

Laikapstākļu dēļ ražas samazinājums dažviet Latvijā varētu sasniegt līdz pat 50%

Vairākos Latvijas reģionos sākusies rapšu un graudaugu kulšanas darbi un zemnieki novērojuši, ka dažviet Latvijā raža šogad varētu būt līdz pat 50% mazāka nekā pērn, aģentūrai LETA pauda biedrībā "Zemnieku saeima".

"Zemnieku saeimas" priekšsēdētājs Juri...



Komentāri