lv
peTt9HliFyDPSDEsV0jb4r7lrLWKY2PkfYehn1hy
2103134

Kuldīgā šodien un rīt notiks Demokrātijas festivāls

Kuldīgā šodien un rīt notiks Demokrātijas festivāls

Kuldīgas pilsētas dārzā šodien un rīt, 29.jūlijā, notiks Demokrātijas festivāls, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Maija Jankovska.

Festivāls iecerēts kā demokrātijas svētki, kas nozīmē, ka jebkuram interesentam tiek dota iespēja eksperimentēt ar dažādiem pasākumu formātiem, kuru mērķis ir palīdzēt attīstīt prasmes, kas noderīgas, dzīvojot demokrātiskā sabiedrībā, pievērst uzmanību sabiedrībā aktuālām tēmām un svinēt svētkus par godu demokrātijai, klāsta pasākuma rīkotāji.

Festivālu atklās sarunu vakars "Demokrātijas kafejnīca", kurā apmeklētāji pēc nejaušības principa tiks sēdināti pie galdiņiem, lai kāda slepenā viesa vadībā risinātu sabiedrībā aktuālas tēmas.

Notiks izrāde "Deķis", kas radīta pēc Latvijas Satversmes motīviem. Tas būs foruma teātris, kas ļaus pašiem apmeklētājiem uzvest nelielas etīdes, lai meklētu risinājumus dažādām ikdienas situācijām.

Tāpat iecerētas demokrātijas spēles, diskusijas, pikniks, dzīvā bibliotēka, un darbosies mantu maiņas punkts.

Festivālā tiks izspēlēta tiesas prāva, kur uz apsūdzēto sola tiks sēdināta demokrātija. Būs dažādas darbnīcas un aktivitātes bērniem. Noslēgumā paredzēta Demokrātijas diskotēkā.

Gailītim EJOF piektā vieta tāllēkšanā; Jansenai un Hofmanei septītās vietas

Latvijas vieglatlēts Aleksis Gailītis ceturtdien Mariborā Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā izcīnīja piekto vietu tāllēkšanā, bet septītā finišēja Karīna Jansena vesera mešanā un Anna Gabriela Hofmane septiņcīņā.

Tāllēkšanā Gailītis sasniedza jaun...

Auda spēlē neizšķirti Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēl

Latvijas futbola komanda "Auda" ceturtdien "Skonto" stadionā Rīgā savā debijā Eiropas kausos cīnījās neizšķirti UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā mačā.

Eiropas kausu debitante "Auda" spēlēja 1:1 (0:1) ar Slovākijas vienību Trnav...

Latvijas 3x3 basketbolisti EJOF iekļūst ceturtdaļfinālā

Latvijas 3x3 basketbolisti ceturtdien Mariborā Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā iekļuva ceturtdaļfinālā, bet basketbolistes cieta zaudējumu, nepārvarot grupu turnīra barjeru.

3x3 basketbola sacensībās Latvijas vīriešu izlase, kuru pārstāv Kristiā...



Komentāri