lv
Cuh80tnq3t0RDNZRUznqlr8O1HqB6XKFR7SbcQMt
2093424

Krievijā neatkarīgais telekanāls «Doždj» atzīts par nevēlamu organizāciju

Krievijā neatkarīgais telekanāls «Doždj» atzīts par nevēlamu organizāciju

Krievijā neatkarīgais telekanāls "Doždj" atzīts par nevēlamu organizāciju, teikts Krievijas Ģenerālprokuratūras paziņojumā.

SIA "TV Rain" (Latvija) un "TVR Studios B.V." (Nīderlande) "izplata ekstrēmistisku organizāciju (FBK, "Navaļnija štābi"), teroristisku organizāciju ("Hizb ut Tahrir"), ārvalstu aģentu ("Meduza", "Radio Brīvība") materiālus", apgalvo Ģenerālprokuratūra.

Iestāde arī uzskata, ka "Doždj" regulāri publicē par nevēlamu atzītu organizāciju informācijas materiālus, kā arī diktatora Vladimira Putina režīmam netīkamas ziņas par Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu.

Telekanāls "izplata nepatiesas ziņas par īpašo militāro operāciju, sniedz atbalstu organizācijām un fiziskajām personām, kas iekļautas ārvalstu aģentu sarakstā", teikts paziņojumā, kurā izmantots Kremļa joprojām uzspiestais eifēmisms kara aprakstīšanai.

Jau ziņots, ka "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca 2022.gada marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām". Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju.

"Doždj" 18.jūlijā pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā.

Latvijas tūristi nesteidz atcelt ceļojumu rezervācijas uz ugunsgrēku pārņemto Rodas salu Grieķijā
Apjomīgie meža ugunsgrēki ir smagi skaruši Rodas salu Grieķijā – evakuēti daži desmiti tūkstošu cilvēku, kas ir lielākais evakuēto skaits valsts vēsturē. Evakuāciju piedzīvoja arī latviete, kas jau 10 gadus dzīvo Rodas dienviddaļā. Tagad viņa ir atgrie...
Jaunās paaudzes vidū pieprasītais bērnu kultūras centrs Jēkabpilī tiek pārbūvēts

Zemgales reģionālajā centrā bērniem vienmēr ir ko darīt.

Šobrīd notiek Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra (BJC) remontdarbi. Tiek atjaunotas centrālās fasādes logu un durvju aiļu apdares, tāpat paredzēts atjaunot un krāsot ieejas kolonnas un centrālo fa...

Nesastingt savā smukumā – stikla mākslinieka Daiņa Gudovska izstāde «Nebeidzamās spēles lauks»
Kultūras centrā "Siguldas devons" atklāta viena no pasaulē atzītākā Latvijas stikla mākslinieka un siguldieša Daiņa Gudovska izstāde "Nebeidzamās spēles lauks".


Komentāri