lv
2n2NbzcoWltgNLbbEAPf18LhdUUozXmWVqnRRWI8
2093257

Jaunās paaudzes vidū pieprasītais bērnu kultūras centrs Jēkabpilī tiek pārbūvēts

Jaunās paaudzes vidū pieprasītais bērnu kultūras centrs Jēkabpilī tiek pārbūvēts

Zemgales reģionālajā centrā bērniem vienmēr ir ko darīt.

Šobrīd notiek Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra (BJC) remontdarbi. Tiek atjaunotas centrālās fasādes logu un durvju aiļu apdares, tāpat paredzēts atjaunot un krāsot ieejas kolonnas un centrālo fasādi.

Plānota fasādes gruntēšana ar pretsēnīšu līdzekli, virsmu sagatavošana atjaunošanai, sienu gruntēšana un krāsošana, kā arī citi darbi. Būvdarbu izmaksas ir 19 993,83 eiro, un darbu pabeigšanas termiņš ir 5.augusts.

Viena no aktīvajām organizācijām centrā ir mazpulki.

Jēkabpils BJC mazpulcēni vasaras brīvdienu dienās devās uz Krustpils pili izzināt Jēkabpils un Krustpils vēsturi ar "Izlaušanas spēles" palīdzību.

Vairāk par desmit gadiem Jēkabpils BJC mazpulkam ir tradīcija - ziedojumi Jēkabpils dzīvnieku patversmei. Šogad mazpulcēni paši devās pie ķepaiņiem ar savām dāvaniņām un pašu ceptajiem cepumiņiem suņiem.

Jēkabpils jaunieši un skolēni var darboties aptuveni piecdesmit radošās apvienībās un pulciņos, t.sk. popgrupa „Zvanotiņas", bērnu dramatiskais kolektīvs, teātra studija “Ķirsis” (improvizācijas treātris); bērnu vokālais ansamblis “Kamolītis"; bērnu vokālais ansamblis “Supermeitenes”; jauniešu tautas deju kolektīvs “Pastalnieki”.

No aktivitātēm, ko bērni var izvēlēties, ir šūšana, floristika, robotika un koka izstrādājumu izgatavošana.

Bērnu centra filiāle darbojas arī vienā no mazākajām Latvijas pilsētām - Aknīstē.

Nesastingt savā smukumā – stikla mākslinieka Daiņa Gudovska izstāde «Nebeidzamās spēles lauks»
Kultūras centrā "Siguldas devons" atklāta viena no pasaulē atzītākā Latvijas stikla mākslinieka un siguldieša Daiņa Gudovska izstāde "Nebeidzamās spēles lauks".
Baltvilka balvas žūrijas loceklis: Grāmatu industrija pie gandrīz neesoša tirgus rāda pasakainu sniegumu
Dzejnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā, 24. jūlijā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā svinīgā ceremonijā godināti labākie bērnu un jauniešu literatūras autori un ilustratori.
Šimonīte: Jālikvidē loģiskie apsvērumi elektrotīklu desinhronizācijas kavēšanai

Līdz 2025.gada sākumam ir jālikvidē visi loģiskie apsvērumi, kādēļ tiek kavēta Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizācija ar kontinentālās Eiropas tīkliem, paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Lietuvas sabiedriskajai raidorganizācijai vi...



Komentāri