lv
pWaAKCuMvy2sOx4bFAUJHbMfk9A3cZ5OhAYXe34T
2093089

Šimonīte: Jālikvidē loģiskie apsvērumi elektrotīklu desinhronizācijas kavēšanai

Šimonīte: Jālikvidē loģiskie apsvērumi elektrotīklu desinhronizācijas kavēšanai

Līdz 2025.gada sākumam ir jālikvidē visi loģiskie apsvērumi, kādēļ tiek kavēta Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizācija ar kontinentālās Eiropas tīkliem, paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Lietuvas sabiedriskajai raidorganizācijai viņa sacīja, ka nākamgad ir jāīsteno daži projekti un jāatrisina tehniski jautājumi. "Un tad es teiktu, ka vairs nebūs loģisku skaidrojumu, kādēļ desinhronizāciju no IPS/UPS 2025.gada sākumā atlikt," teica Lietuvas premjerministre.

Viņa pauda, ka Lietuva ir "izdarījusi praktiski visu, kas tehniskā līmenī būtu jāizdara".

Tikmēr viens no vēl īstenojamiem projektiem ir trešā elektropārvades līnija starp Igauniju un Latviju, kuru pabeigt plānots 2024.gadā.

"Un tad jebkādās turpmākās diskusijās vismaz vajadzētu būt daudz mazāk nopietnu argumentu vai nopietnāku argumentu, jo tādus projektus kā "Harmony Link" un citus noteikti var īstenot vēlāk, kad Lietuva, Latvija un Igaunija jau būs sinhronizējušas [savus elektropārvades tīklus] ar kontinentālo Eiropu," klāstīja Šimonīte.

Lietuvas Valsts aizsardzības padome pirmdien, 24.jūlijā, aicināja valdību drīzumā vienoties ar Latviju un Igauniju par elektroenerģijas pārvades tīklu sinhronizāciju ar Rietumeiropu 2025.gada sākumā, nevis 2025.gada nogalē, kā tika plānots līdz šim.

Baltijas valstu vienošanās ar Baltkrieviju un Krieviju par tā dēvēto BRELL loku paredz, ka vienošanās automātiski tiek pagarināta katru gadu februārī, ja neviena no to parakstījušajām pusēm līdz 7.augustam jeb pusgadu līdz kārtējā vienošanās termiņa beigām nepaziņo, ka atsakās no turpmākas dalības.

Visas trīs Baltijas valstis 2019.gadā vienojās 2026.gadā desinhronizēt elektropārvades tīklus no Krievijas elektrotīkla. Lietuva pēdējā laikā virzīja ideju, ka desinhronizācija būtu jāveic jau 2024.gadā, savukārt abas pārējās Baltijas valstis vairāk atbalsta ieceri desinhronizāciju veikt 2025.gada sākumā.

Valmieras galvenais treneris Kalns komentējis šīvakara gaidāmo spēli

Latvijas čempionvienības futbolā "Valmiera" galvenais treneris Jurģis Kalns pirms šodien gaidāmās UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēles viesos ar Sanmarīno "Tre Penne" norāda, ka nekādu vieglo maču viņš negaidot.

"Laikapstāk...

Augstākā tiesa izskaidrojusi sekas, ja izslēdz sabiedrību no Komercreģistra

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments 25.jūlijā atcēla Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru noraidīts pieteicējas - SIA "NTS" valdes locekļa - pieteikums par Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra lēmuma par sabiedrības i...

ĀM: Radušies draudi globālai pārtikas piegādei

Krievijas agresija Ukrainā un tās bezatbildīgā rīcība, izstājoties no vienošanās, kas atviegloja Ukrainas graudu eksportu pa Melno jūru, rada draudus globālai pārtikas apgādei, tādu viedokli pauda Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte....



Komentāri