lv
fVxIZPorpRL7ijlIXfdfSjRxGKxCle4MVGk72C2p
2088788

Cik Latvijas iedzīvotāji vasarā tērē interneta veikalos

Cik Latvijas iedzīvotāji vasarā tērē interneta veikalos

Latvijā iedzīvotāji interneta veikalos vasarā lielākoties tērē no 100 līdz 299 eiro, uz ko norādījuši 26% respondentu, liecina digitālo tehnoloģiju uzņēmuma "TRY Dig Latvia" un pētījumu kompānijas "Norstat Latvija" veiktā aptauja.

Vienlaikus aptaujas dati rāda, ka 23% Latvijas iedzīvotāju vasaras mēnešos tērē 50 līdz 99 eiro, bet 16% iepērkas par summu līdz 49 eiro. Vēl 12% aptaujāto veic pirkumus virs 299 eiro, tostarp arī pirkumus par 1000 eiro un vairāk.

Vienlaikus 23% respondentu atzinuši, ka nezina, kādu naudas summu viņi tērē interneta veikalos vasaras laikā.

Aptaujas rezultāti liecina, ka biežāk tēriņus no 100 līdz 299 eiro veic iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem un no 40 līdz 49 gadiem (30%). Savukārt personas vecumā no 50 gadiem interneta veikalos vasaras laikā tērē mazākas summas - attiecīgi no 0 līdz 49 eiro (46%) un no 50 līdz 99 eiro (47%).

Kā rāda aptaujas dati, 33% respondentu vasarā internetā iegādājas apģērbu un aksesuārus, 19% - ceļojumus un izmitināšanas pakalpojumus, savukārt 18% iegādājas dārza preces.

Respondenti vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem biežāk iegādājas apģērbu un aksesuārus, uz ko norādījuši 45% aptaujāto, kam seko ceļojumi un izmitināšanas pakalpojumi (27%), āra aprīkojums (18%) un restorānu ēdienu piegādes (15%). Līdzīga tendence novērota arī iedzīvotājiem līdz 59 gadu vecumam.

Tikmēr iedzīvotāji virs 60 gadu vecuma biežāk iegādājas apģērbu un aksesuārus (23%), dārza preces (21%) un medikamentus (19%).

Aptaujā 8% respondentu norādījuši, ka pirkumi internetā vasarā ir impulsīvi, tomēr 33% cilvēku vasaras izpārdošanu laikā iegādājas tikai tādas preces, kuru iegādi iepriekš ir apsvēruši.

"TRY Dig Latvia" aptauja veikta 2023.gada jūlijā sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija", aptaujājot vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Kovaļovs ievietots Latvijas cietumu slimnīcā Olainē

No Rīgas Centrālcietuma izbēgušais un vēlāk atrastais Māris Kovaļovs patlaban atrodas Latvijas cietumu slimnīcā Olainē, kur tiek sniegta medicīniskā palīdzība, ziņoja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Pārvaldē atgādina, ka ieslodzītais bēgšanas laikā...

VVD vērtēs amatpersonu atbildību par avāriju Liepājas attīrīšanas iekārtās

Valsts vides dienests (VVD) aprēķinās Liepājas attīrīšanas iekārtās notikušās avārijas rezultātā videi nodarīto kaitējumu un vērtēs amatpersonu atbildību, žurnālistus pirmdien informēja VVD Kurzemes reģiona pārvaldes vadītāja Evita Šestakova, atzīmējot...

Latvijas valsts problēma nav Stambulas konvencija... Galvenā problēma ir cita...

Bet šī problēma nav starp valdības prioritātēm.

“Tieši demogrāfijas jautājumu risinājumiem šobrīd ir jābūt sabiedrības un politikas uzmanības centrā”, - pārliecināts viens no bijušajiem VAS “Latvijas Dzelzceļš” vadītājiem Aivars Strakšas. Latvijas valst...



Komentāri