lv
zXdjOSw1vJn8wuefdC87Ze27zVHZErJuqTXradsM
2083722

4 gadu laikā atbalstu pārejā uz digitālo darbu saņēmuši 3500 Latvijas uzņēmumi

4 gadu laikā atbalstu pārejā uz digitālo darbu saņēmuši 3500 Latvijas uzņēmumi

Uzņēmēji aicināti izmantot vebināra iespējas.

Latvijas Digitālais akselerators sadarbībā ar Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteri 27.jūlijā pulksten 10.00 aicina Latvijas komersantus un valsts institūcijas pievienoties digitālo prasmju apmācību iespēju vebināram: "Solis pretim digitālajai transformācijai".

Latvijas Digitālais akselerators veidots ar mērķi sekmēt digitālo pārveidi un inovācijas Latvijas uzņēmumos un publiskajā sektorā, uzlabot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un publiskā sektora pakalpojumu kvalitāti ar jaunu digitālo risinājumu palīdzību un vairot investīcijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pētniecībā un attīstībā.

"Uzņēmumiem un publiskajam sektoram par prioritāti jāvirza ne tikai procesu digitalizēšana, bet arī jaunu inovāciju ieviešana un digitālo prasmju attīstīšana gan augstākā līmeņa vadībai, gan darbiniekiem kopumā. Tādējādi darbinieki iegūst jaunas zināšanas, attīsta visdažādākās prasmes, kas saistītas ar digitālo inovāciju izstrādi, kā arī organizācija vai uzņēmums uzlabo produktivitātes rādītājus, nodrošina kvalificētu darbaspēku un veicina efektīvu digitālo transformāciju. Būtiski, ka Latvijas Digitālā akseleratora un tā partneru organizētajām mācībām tiek piemērota 100% de minimis atbalsta intensitāte, kas ļauj uzņēmējiem un publiskajam sektoram par minimālu ieguldījumu iegūt maksimālu rezultātu," uzsver Liene Strazdiņa, inovāciju stratēģiju uzņēmuma projektu vadītāja.

Akselerators nosaka konkrētus mērķus laika posmam no 2023. līdz 2027. gadam:

-Atbalstīt 3500 Latvijas uzņēmumus un publiskā sektora pārstāvjus;

-Atbalstīt un veicināt vismaz 300 jaunu risinājumu izstrādi;

-Iekļūt starp TOP 20 ES valstīm pēc ieguldījumiem pētniecībā un attīstībā no pievienotās vērtības IKT nozarē un sasniegt ieguldījumus pētniecībā un attīstībā 1,5% no pievienotās vērtības IKT nozarē.

Kur Latvijā fiksēti būtiskākie svaigie mizgraužu bojājumi?

Būtiskākie svaigie egļu astoņzobu mizgraužu bojājumi fiksēti Gulbenes, Žīguru un Rēzeknes apkaimēs, sacīja Valsts Meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītājs Andis Purs.

Viņš piebilda, ka augsta bojājuma pakāpe saglabājas arī vietās, ...

Čempions! Lībietis otro nedēļu pēc kārtas izcīnījis Challenger titulu

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis sestdien uzvarēja Granbijas "Challenger 100" turnīra dubultspēļu sacensībās un ieguva otro titulu nedēļas laikā.

Lībietis pārī ar amerikāni Kristianu Herisonu finālspēlē ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja austrāliešus Tri...

Avis: Latvijā vajadzētu apsvērt ceļa zīmes «Melnais punkts» ieviešanu

Ceļu satiksmes negadījumu skaitu Latvijā varētu samazināt, uz ceļiem ieviešot ceļa zīmi "Melnais punkts", norādīja auto nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzēja "Avis" pilna servisa līzinga departamenta vadītāja Daina Kantāne.

Viņa skaidro,...



Komentāri