lv
qlNtv2uQjbPIx2PDYkJUmSsfIyqO1uYTyGanIVVZ
2080634

Luksemburgas Vitol Holding plāno viens kontrolēt Ventspils nafta termināls

Luksemburgas Vitol Holding plāno viens kontrolēt Ventspils nafta termināls

Konkurences padome (KP) vērtē Luksemburgā reģistrētās "Vitol Holding II S.A." apvienošanās ziņojumu par vienpersoniskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA ""Ventspils nafta" termināls", liecina KP publiskotā informācija.

"Vitol Holding II S.A." ir Luksemburgā reģistrēta sabiedrība, kas nodarbojas ar holdingkompāniju darbību. "Vitol" grupas sastāvā ir liels skaits dažādu sabiedrību, kas darbojas visā pasaulē, taču Latvijas teritorijā minētās sabiedrības tieši nedarbojas.

"Vitol" grupas sabiedrības globālā mērogā darbojas tirdzniecībā, pārvadājumos, pārstrādē, uzglabāšanā, aviācijas apgādē, atjaunojamajos energoresursos, ogļūdeņražu izpētē un ieguvē, kuģu bunkerēšanā, finanšu un kapitāla ieguldījumos, ieguldījumos pakārtotajos aktīvos.

Savukārt ""Ventspils nafta" termināls" ir Latvijā reģistrēta sabiedrība, un tā saimnieciskā darbība ir saistīta ar kravu iekraušanu un izkraušanu, kā arī ar naftas un naftas produktu uzglabāšanu, transportēšanu un vairumtirdzniecību.

"Vitol" netieši - caur Nīderlandē reģistrēto "Martank B.V." - pieder 51% ""Ventspils nafta" termināls" kapitāldaļu. Vienlaikus "Vitol" netieši ir dalība arī otrā ""Ventspils nafta" termināls" dalībniekā - kompānijai pieder 49% "VTTI Terminals II B.V.", kurai pieder 49% ""Ventspils nafta" termināls" kapitāldaļu.

Tādējādi apvienošanās dalībnieki darbojas vertikāli saistītā preces tirgū, nodrošinot kravu iekraušanu un izkraušanu, naftas un naftas produktu uzglabāšanu, transportēšanu un vairumtirdzniecību, kā arī citus saistītos pakalpojumus.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar KP.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka ""Ventspils nafta" termināls" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 21,48 miljoni eiro. Uzņēmuma finanšu dati par 2022.gadu vēl nav publiskoti, bet 2021.gadā kompānija strādāja ar 35,605 miljonu eiro apgrozījumu un 8,996 miljonu eiro peļņu.

""Ventspils nafta" termināls" kapitālā 51% pieder Nīderlandes "Martank B.V.", bet 49% - "VTTI Terminals II B.V.".

Uzmanību! Meteorologi brīdina par ļoti stiprām lietusgāzēm jau drīz

Sestdienas vakarā vietām Latvijas centrālajos un austrumu rajonos gaidāma stipra lietusgāze.

Par to brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lietusgāžu dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums.

Paredzams, ka nokrišņu daudzums var sasni...

Saeimā vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par Stambulas konvencijas neratificēšanu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē 2.augustā plānota iedzīvotāju iniciatīvas par Stambulas konvencijas neratificēšanu Latvijā sākotnējā izvērtēšana.

Parakstus kolektīvajam iesniegumam "Par Latvijas nepievienošanos "Stambulas konvencija...

Liepājas jaunieši vēlas būt skolotāji un logopēdi, stāstīja pilsētas augstskolā

Studēt dzimtajā pilsētā vienmēr ir ērtāk.


Turpinās studentu uzņemšana, kuri 1. septembrī dosies uz Latvijas augstskolu pirmo kursu. Aktivitāte izpaužas ne tikai Rīgā, bet arī valsts pilsētā Liepājā.

LiepU uzņemšanas sekretāre Madara Daudziņa-Šuktere stā...



Komentāri