lv
ebd0NbwSmM3KLaVlEFNcFX5tiKxUG4SlrI1iMrKT
2080441

Liepājas jaunieši vēlas būt skolotāji un logopēdi, stāstīja pilsētas augstskolā

Liepājas jaunieši vēlas būt skolotāji un logopēdi, stāstīja pilsētas augstskolā

Studēt dzimtajā pilsētā vienmēr ir ērtāk.


Turpinās studentu uzņemšana, kuri 1. septembrī dosies uz Latvijas augstskolu pirmo kursu. Aktivitāte izpaužas ne tikai Rīgā, bet arī valsts pilsētā Liepājā.

LiepU uzņemšanas sekretāre Madara Daudziņa-Šuktere stāsta, ka populārākās programmas, kurās saņemti pieteikumi e-vidē, ir pedagoģija un logopēdija.

”Tradicionāli topā ir arī informācijas tehnoloģijas un jauno mediju māksla,’’ stāsta M. Daudziņa-Šuktere. ”Viss atkarīgs no studēt gribētāju interesēm. Pārsvarā tie, kuri izvēlas studēt pie mums, turpina karjeru izraudzītajā jomā,” norāda augstskolas pārstāve.

”Ja reflektants vidusskolu absolvējis šogad vai iepriekš, bet ne senāk par 2019. gadu, tad klātienē nav jāierodas, taču, ja skola pabeigta agrāk, tad noteikti jānāk klātienē, lai universitātes operators konkrētos datus varētu apstiprināt sistēmā,’’ pastāsta M. Daudziņa-Šuktere.

Uzņemšana bakalaura studiju programmās notiks līdz 24. jūlijam, bet maģistra studiju programmās var pieteikties no 18. līdz 27. jūlijam.

Šis ir pirmais mācību gads, kad vidusskolas absolventiem, lai iegūtu apliecinājumu par vispārējās vidējās izglītības apguvi, bija jānokārto latviešu valodas, matemātikas un svešvalodas eksāmens vismaz optimālajā līmenī un divi eksāmeni no 14 piedāvātajiem augstākajā līmenī.

Dažādos centralizēto eksāmenu līmeņus salīdzinās, tiem piemērojot koeficientus. Optimālā mācību satura apguves līmeņa eksāmeniem uzņemšanā tiks piemērots koeficients 0,75, bet vispārīgā mācību satura apguves līmeņa centralizētajam eksāmenam - 0,50.

Piemēram, ja augstākā un optimālā līmeņa eksāmenos skolēna sniegums būs novērtēts ar 100%, tad uzņemšanā augstākā līmeņa eksāmens tiks vērtēts kā 100%, bet optimālā līmeņa eksāmena rezultāts - kā 75%.

Optimālā mācību satura apguves līmeņa eksāmeniem uzņemšanā pielīdzinās arī tos centralizētos eksāmenus, kas kārtoti pirms dalījuma apguves līmeņos, un tiem tiks piemērots koeficients 0,75.

Latvija 1.ceturksnī bijusi starp 6 ES dalībvalstīm ar valsts parāda kāpumu

Latvija bija viena no sešām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kur šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaudzis vispārējās valdības parāds attiecībā pret iekšzemes kopproduktu (IKP) liecina piektdien publis...

Latvijas otrā rakete Semeņistaja Olomoucas W-60 sērijas turnīrā sasniedz finālu

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sestdien Čehijas pilsētā Olomoucā sasniedza Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-60 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālu.

Semeņistaja, kura turnīrā izsēta ar trešo numuru un WTA rangā atrodas 172.vietā,...

Smalkā sabiedrība ballītē Mangaļsalā baudījusi smalkus kokteiļus

Bijušais depresīvais rajons ir kļuvis par stilīgas socializēšanās vietu.

Latvijas slavenības un influenceri nosvinējuši vasaras sezonas rīkotajā ballītē Joie de vivre. Pasākums notika kolorītajā vietā Miers, kas atrodas piejūras rajonā Mangaļsalā.

Pasāk...



Komentāri