lv
NqJ6G6Wp8LDfW2ehpjDsAT5MEwLfBrcrbPSfrCLL
2078524

Izraēlas tūriste par Daugavpili: «Tīrība, skaistums, laba sajūta»

Izraēlas tūriste par Daugavpili: «Tīrība, skaistums, laba sajūta»

Kādreiz pilsētas centrā bija neparasts "ļeņineklis" no rozā granīta.


Daugavpilī dzimusī Izraēlas tūriste Jūlija pirmo reizi savā dzimtajā pilsētā ieradās 33 gadus pēc emigrācijas no Latvijas.

Sava sociālā tīkla lasītājiem viņa sarīkoja sava veida ekskursiju pa Daugavpili.

"Galvenais laukums, viesnīca "Latgale" - bijusī "Latvija". Puķu dobes vietā bija neparasts piemineklis Ļeņinam no rozā granīta: ziemas mētelī un cepurē ar ausu aizbāžņiem. Pēc baumām, tas bija paredzēts kādai polārajai pilsētai, vietējā pilsētas komiteja noraidīja zemā mākslinieciskā līmeņa dēļ, un Daugavpils nekļuva izvēlīga".

"Daugavpils Universitāte, bijušais Pedagoģiskais institūts. Mani vecāki šeit strādā 45 gadus".

"Bijušās sinagogas ēkā bija sporta zāle, es šeit devos uz volejbola sekciju. Tagad tā ir sociālās apdrošināšanas nodaļa, un turpat blakus atrodas jauna sinagoga".

"Vēl viens slavens tautietis ir Solomons Mihoels. 1990. gadā iela, kurā viņš dzimis, tika pārdēvēta par Mikhoelsа ielu. Mans tētis aktīvi iesaistījās pārdēvēšanas kampaņā".

"Vispār - izskatās nesalīdzināmi pievilcīgāk nekā 90. gados, - pauž Jūlija, -Tīrība, skaistums, laba sajūta, kopšana. Mana bijusī skola arī mani iespaidoja: nožēlojamās valsts iestādes vietā ir brīnišķīga daudzkrāsaina telpa. Lielākā daļa vietu ir atpazīstamas, taču tās ir neparasti atjauninātas un skaistākas. Tā bija ļoti priecīga tikšanās".

Kā VS.LV uzzināja informācijas resursā Visitdaugavpils.lv, šajā nedēļas nogalē otrajā Latvijas valstspilsētā notiek daudz aktivitāšu pilsētniekiem un viesiem.

22. jūlijs

10.00. Daugavpils čempionāts pludmales volejbolā - Stropu ezera centrāla pludmale.

10.00. Drosmes skrējiens - Ruģeļu ūdenskrātuve un tās apkārtne.

10.00. Daugavpils kauss smaiļošanā un kanoe airēšanā - Stropu ezera centrālā pludmale.

23. jūlijs

13.00. Yoga Fest Daugavpils - Dubrovina parks.

16.00. Spīdveja Polijas Līga, Daugavpils-Rzeszow - Stadions "Lokomotive".

16.00. Festivāls bērniem un ģimenem "Kids Wonderland" - Stadions "Celtnieks".

Krišs Ziverts

Prometey papildina sastāvu ar NBA spēlējušo lietuvieti Arnoldu Kulboku

Rīgā bāzētā Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey" ir noslēgusi līgumu ar lietuviešu spēlētāju Arnoldu Kulboku, vēsta klubs.

25 gadus vecais basketbolists, kurš spēlē uzbrucēja pozīcijā, pagājušajā sezonā spēlēja "Prometey" pretinieces ULEB Eirokausa ...

Saulkrastu estrādē šodien noslēgsies džeza festivāls

Saulkrastu estrādē šodien plkst.20 izskanēs festivāla "Saulkrasti Jazz Festival 2023" noslēguma koncerts, informēja pasākuma rīkotāji.

Koncertu atklās Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas bigbends, kuru vada mūziķis un komponists Deniss Paš...

Baltijas biržās piektdien lielākais apgrozījums ar Tallink Grupp akcijām

Baltijas biržās piektdien lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas prāmju satiksmes uzņēmuma "Tallink Grupp" akcijām, liecina tirdzniecības dati.

Ar "Tallink Grupp" akcijām veikti 450 darījumi par 205 562 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 329 546 akcijas,...



Komentāri