lv
rNSWXdTbfOGDuQCqCZwWZMWO1QqE6baAwqE5gz9I
2077589

Jelgavas futbolisti uzvar Liepāju un pamet priekšpēdējo vietu

Jelgavas futbolisti uzvar Liepāju un pamet priekšpēdējo vietu

"Jelgavas" komanda piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 23.kārtas mačā mājās ar 3:2 (1:1) pārspēja "Liepāju" un pameta priekšpēdējo pozīciju, tajā pat laikā liedzot pretiniekiem panākt trešajā vietā esošo "Valmieru".

Mājiniekiem vārtus guva Vladislavs Veremjejevs, Valters Purs un Ralfs Šitjakovs, bet viesiem izcēlās Roberts Meļķis un Mustafa Diāvs.

Liepājas komanda vadībā izvirzījās 20.minūtē, kad Dodo saņēma bumbu soda laukumā un piespēlēja Meļķim, kurš pēc pagrieziena izdarīja nekļūdīgu sitienu jelgavnieku vārtos. 12 minūtes vēlāk liepājnieki pieļāva kļūdu savā laukuma pusē, kā rezultātā pēc Mārča Peilāna piespēles 1:1 panāca Veremjejevs.

Otrā puslaika ievadā, 51.minūtē, pēc Šitjakova skaistu un precīzu sitienu ar galvu izpildīja Purs. Nedaudz vēlāk uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru 55.minūtē realizēja Šitjakovs, panākdams 3:1.

Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc soda sitiena bumba nonāca pie Alekseja Grjaznova, kurš izpildīja sitienu no distances, Diāvam pielabojot komandas biedra raidījumu - 2:3.

Jau ziņots, ka pirms tam "Metta" viesos ar rezultātu 3:1 uzvarēja Salaspils "Super Nova" komandu.

Sestdien "Valmiera" savā laukumā tiksies ar "Daugavpili", bet svētdien tiks aizvadīta "Auda" - RFS spēle un "Tukums 2000"/"Telms" - "Riga" mačs.

Turnīra tabulas augšgalā ar 55 punktiem 22 spēlēs ir "Riga", RFS ir 52 punkti, 34 punktus guvusi "Valmiera", 31 punkts ir "Audai" un "Liepājai". "Metta" sakrājusi 27 punktus, "Tukums 2000"/"Telms" un "Jelgava" izcīnījušas pa 23 punktiem, "Daugavpilij" ir 22 punkti, bet "Super Nova" komandai - astoņus punkti.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Rīgas 3x3 basketbolisti Challenger turnīrā neiekļūst ceturtdaļfinālā

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga", spēlējot tikai ar pašmāju basketbolistiem, piektdien Bordo "Challenger" turnīra apakšgrupā uzvarēja vienā no divām spēlēm un neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Ar trešo numuru izsētā "Rīga", kuras sastāvā šoreiz bez Agņa ...

Neilandam 20.vieta Tour de France posmā; uzvar Mohoričs

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands piektdien finišēja 20.vietā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 19.posmā, kamēr uzvaru svinēja slovēnis Matejs Mohoričs, kurš par mata tiesu pārspēja iepriekšējā etapa uzvarētāju dāni Kasperu Asgrēn...

Inese Vaidere: Dabas izsmelšana vai atjaunošana?
Latvija ir zaļa zeme, taču vien desmitā daļa Latvijas dzīvotņu – zālāju, krūmāju, mežu, kāpu, saldūdeņu – un mazāk nekā puse dzīvnieku sugu ir labvēlīgā stāvoklī. Mūsu daba ir bagātība, ko nedrīkstam izniekot. Tādēļ jārīkojas, tostarp Eiropas Savienība...


Komentāri