lv
YgznYbbNmL1b1VF9Tlzj9ZGuZiH8nw6AOth5xX7B
2074550

«Rīgas ūdens» noliedz informāciju par brīvkrānu konkursa rezultātu ietekmēšanu

«Rīgas ūdens» noliedz informāciju par brīvkrānu konkursa rezultātu ietekmēšanu

SIA "Rīgas ūdens" kategoriski noliedz medijos izskanējušo informāciju par atklātā brīvkrānu piegādes konkursa norises un tā rezultātu iespējamo ietekmēšanu, kas izskanējusi pēc Rīgas domes frakcijas "Latvijas attīstībai" vadītāja Viestura Zepa vēršanās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu izvērtēt minēto konkursu un šajā sakarā sniegtajiem komentāriem, informēja Komunikācijas daļa Vecākais komunikācijas koordinators SIA "Rīgas ūdens" Sandris Vanzovičs.

Atklātajā konkursā par 11 dzeramā ūdens uzpildes staciju (brīvkrānu) piegādi piedalījās pieci pretendenti, kuru vidū nav deputāta Viestura Zepa minētā "Baltic Water". Konkursā uzvarēja SIA "Indutek LV", kam bija zemākais cenas piedāvājums. Šī kompānija tirgū darbojas jau vairāk nekā 25 gadus un specializējas ūdenssaimniecības aprīkojuma piegādē, ko līdz šim veiksmīgi īstenojusi arī citās pilsētās.

Izstrādātajās tehniskajās prasībās (specifikācijā) potenciālajiem brīvkrānu piegādātājiem netika izvirzīti priekšnoteikumi iespējamai priekšrocību radīšanai kādai kompānijai. Prasībās izvirzītais vēlamais brīvkrāna tehniskais un vizuālais risinājums tika noteikts, vadoties pēc 2022.gadā Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta galvaspilsētā jau izvietoto sešu jauno brīvkrānu aptuvenajiem tehniskajiem parametriem. Konkursā tika piedāvāti dažādu ražotāju brīvkrāni.

Cita starpā arī noliedzam deputāta Viestura Zepa Nacionālajai pausto, ka [Rīgas mēra Mārtiņa] "Staķa uzņēmums uzvarēja "Rīgas ūdens" konkursā par kafijas piegādi". Šajā publiski rīkotajā konkursā uzvarējušo SIA "Coffee Address Holding" dalībnieku un amatpersonu vidū nav norādes uz iespējamo saistību ar Mārtiņu Staķi, un uzņēmumam nekad nav bijis slēgts līgums ar deputāta Viestura Zepa minēto "King Cofee Service".

Paužam cerības, ka KNAB iespējami ātri pārbaudīs deputāta iesniegumu, lai ikviens varētu pārliecināties, ka SIA "Rīgas ūdens" rīkotie konkursi tiek rīkoti pēc labākajiem korporatīvās pārvaldības principiem.

Zepa sūdzība KNAB par iespējamo Staķa lomu brīvkrānu iepirkumā sadusmo 'Rīgas ūdeni'
Rīgas domes (RD) frakcijas "Latvijas attīstībai" (LA) vadītājs Viesturs Zeps vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu pārbaudīt Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" iepirkumu par galvaspilsētā uzstādītajiem brīv...
Igaunija bloķējusi lēmumu par EP vietu pārdali

Igaunija bloķējusi lēmumu par vietu pārdali Eiropas Parlamentā (EP), kas cita starpā paredz vienas papildvietas piešķiršanu arī Latvijai.

Visas ES dalībvalstis, izņemot Igauniju, vienojušās par kompromisu, piešķirot papildu vietas arī Francijai, Beļģija...

Mēs daži, iespējams, nojaušam vai zinām ko vairāk... Aktieri runā par Vimbu

“Mēs daži, iespējams, nojaušam vai zinām ko vairāk, bet tam ir jāpaliek pie mums,” tā par bijušo Latvijas nacionālā teātra vadītāju Jāni Vimbu, kurš netika atkārtoti ievēlēts direktora amatā, žurnālam “Privātā Dzīve” izteikusies aktrise Inga Misāne-Gra...



Komentāri