lv
geZdYLYm7XUv2kfTC8Y9IeXbDrENE1FBcZ4kCsTe
2069639

Gaidāmajās EP vēlēšanās Latvijā ievēlēs 9 deputātus līdzšinējo 8 vietā

Gaidāmajās EP vēlēšanās Latvijā ievēlēs 9 deputātus līdzšinējo 8 vietā

Gaidāmajās vēlēšanās, kas notiks nākamajā gadā, Latvijas vēlētāji varēs ievēlēt deviņus Eiropas Parlamenta (EP) deputātus līdzšinējo astoņu vietā.

Tā mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda EP deputāte Sandra Kalniete (JV).

Viņa atzīmē, ka Eiropas Savienības (ES) Padomē vēstnieki apstiprinājuši EP ieteikumu par deputātu vietu skaitu nākamajā Parlamenta sasaukumā.

Par izmaiņām gala lēmums vēl sekošot.

No Beļģijas EP tiks ievēlēti 22 deputāti, no Bulgārijas - 17, no Čehijas - 21, no Dānijas - 15, no Vācijas - 96, no Igaunijas - septiņi, no Īrijas - 14, no Grieķijas - 21, no Spānijas - 61, no Francijas - 81, no Horvātijas - 12, no Itālijas - 76, no Kipras - seši, no Latvijas - deviņi, no Lietuvas - 11, no Luksemburgas - seši, no Ungārijas - 21, no Maltas - seši, no Nīderlandes - 31, no Austrijas - 20, no Polijas - 53, no Portugāles - 21, no Rumānijas - 33, no Slovēnijas - deviņi, no Slovākijas - 15, no Somijas - 15, savukārt no Zviedrijas - 21 deputāts.

Kā ziņots, EP ierosināja piešķirt divas papildvietas Spānijai un Nīderlandei, bet pa vienai - Austrijai, Dānijai, Somijai, Slovākijai, Īrijai, Slovēnijai un Latvijai, lai tādējādi nodrošinātu ES līgumos noteikto pakāpeniskās proporcionalitātes principu pareizu piemērošanu.

Šmits: Latvijā konkurence mazumtirdzniecībā, īpaši pārtikā, šobrīd nedarbojas

Latvijā mazumtirdzniecībā konkurence šobrīd nestrādā, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pauda zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS).

"Manuprāt, mums jau gadiem mazumtirdzniecībā, īpaši pārtikas produktos, konkur...

Pēc VDD ieteikuma 'Pobeda Confectionery' īpašnieki nonākuši 'melnajā sarakstā'
Pamatojoties uz Valsts drošības dienesta (VDD) konstatētiem riskiem Latvijas nacionālajai drošībai, iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) trīs uzņēmuma SIA "Pobeda Confectionery" īpašniekus ir iekļāvis to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvij...
Nomierināja! CSP precizē: Latvijā vīrietis pensijā nodzīvo vidēji 14 gadus

Centrālā statistikas pārvalde vērš uzmanību, ka laikrakstu "Diena" un "Dienas bizness" raksts "Vīrietis pensijā vidēji nodzīvo četrus gadus" sniedz nepareizu vēstījumu, kas balstīts kļūdainā datu analīzē.

2022.gadā Latvijā bija paredzams, ka vīrieši pēc...



Komentāri