lv
snRjPEWK8TfPDeK3YYZkXbAH2MxKztBGxYAHAkUx
2066521

Baltijas valstu politikas koordinācijai pašreiz ir izšķiroša nozīme

Baltijas valstu politikas koordinācijai pašreiz ir izšķiroša nozīme

Vienotai Baltijas valstu politikas koordinācijai pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā ir izšķiroša nozīme, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien apmeklēja Lietuvu.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, oficiālās vizītes laikā Latvijas prezidents tikās ar Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu un Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu, lai pārrunātu NATO Viļņas samitā pieņemtos lēmumus un Baltijas reģiona drošību, enerģētikas drošības jautājumus, kā arī Latvijas un Lietuvas sadarbības stiprināšanas iespējas.

Rinkēvičs norādīja, ka Latvija un Lietuva ir cieši partneri ar aktīvu politisko un ekonomisko dialogu. Abām valstīm ir vienādas intereses, īpaši drošības un aizsardzības spēju stiprināšanā, Baltijas reģiona enerģētiskās drošības un neatkarības nodrošināšanā un visa veida atbalsta sniegšanā Ukrainai. Tāpat Latviju un Lietuvu saista kopīga Eiropas Savienības un NATO darba kārtība.

Rinkēvičs pauda nostāju, ka Lietuva ir vērtīgs partneris attiecībā uz drošības un aizsardzības sadarbību. Viņa ieskatā, NATO Viļņas samits ir vērtējams kā veiksmīgs reģionam un globālajai drošībai. Samits ieiešot vēsturē kā nozīmīgs solis NATO un Ukrainas partnerībā.

"Mēs būsim kopā ar Ukrainu tik ilgi, cik nepieciešams, sniedzot visu nepieciešamo divpusējo atbalstu. Arī NATO ir jānodrošina Ukrainas ilgtermiņa drošība un spējas atturēt Krieviju no atkārtotas agresijas," akcentēja Rinkēvičs.

Latvijas prezidents vērsa uzmanību, ka sadarbība starp Latviju un Lietuvu sniedz lielu ieguldījumu reģionālajā vienotībā un attīstībā un tai ir izšķiroša nozīme pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos.

"Mēs novērtējam visus esošos mūsu sadarbības un koordinācijas formātus svarīgos reģionālajos un starptautiskajos jautājumos. Aktīvai un vienotai Baltijas valstu koordinācijai pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā ir izšķiroša nozīme. Tādēļ vēlos cieši sadarboties ar Lietuvu Baltijas valstu trīspusējās sadarbības labā," apliecināja Rinkēvičs.

Oficiālās vizītes laikā puses pārrunāja iespēju paplašināt sadarbību enerģētikas, transporta un infrastruktūras projektos.

Vizītes laikā notika arī viedokļu apmaiņa par aktuālo situāciju Baltijas valstu elektroenerģijas pārvades sistēmas sinhronizēšanā ar kontinentālās Eiropas tīkliem projekta īstenošanā. Rinkēvičs pauda nostāju, ka šajā jautājumā būtiska ir visu trīs Baltijas valstu pragmatiska un koordinēta rīcība.

Flokšu cienītājiem! Pirmo reizi dabas muzejā notiks Flokšu balle

Jūlija beigās Latvijas Nacionālajā dabas muzejā pirmo reizi tiek rīkota flokšu izstāde, kurā nozīmīga vieta līdzās ziediem būs atvēlēta īpaši šai izstādei izgatavotām keramikas vāzēm, informēja muzeja pārstāvji.

Izstādē "Flokšu balle 2023. Guna Rukšāne ...

«Tavi draugi» turpina palīdzēt Ukrainai - savākti vēl 7000 eiro ziedojumos

Biedrības "Tavi draugi" rīkotajā labdarības koncertā "Angāra saulrieti" Ukrainas aizstāvju atbalstam saziedoti 7000 eiro rentgenaparāta iegādei kara hospitālim pie frontes līnijas, Bahmutā, informēja biedrības pārstāve Beāte Bēvalde.

Koncerta apmeklētā...

Jurģis Kalns pirms ČL atbildes spēles: Šai spēlei ir citādāks plāns - drošāks

Latvijas čempionei futbolā "Valmierai" trešdien gaidāmajā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kvalifikācijas mačā jāizvairās no ātri ielaistiem vārtiem, otrdien preses konferencē uzsvēra vienības galvenais treneris Jurģis Kalns.

"Valmiera" trešdien UEFA ...



Komentāri