lv
pow6NRdNX2stHFZAIIZYm5eNjrpfRxrO6oJOXd9Y
2064387

Valmiera lūko pārvarēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu

Valmiera lūko pārvarēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu

Latvijas čempionvienība futbolā "Valmiera" šodien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē mājās uzņems Slovēnijas klubu Ļubļanas "Olimpija".

Mačs Jāņa Daliņa stadionā sāksies plkst.18, spēli tiešraidē translējot kanālam "Best4Sport TV".

Pagājušajā nedēļā Ļubļanā notikušajā spēlē "Valmiera" zaudēja ar 1:2, saglabājot labas cerības iekļūt otrajā kārtā, kur spēlēs uzvarētāja divu maču summā.

Kvalifikācijas otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar Suva Rekas "Ballkani" no Kosovas vai bulgāru vienību Razgradas "Ludogorets". Pirmajā mačā "Ballkani" mājās izcīnīja negaidītu uzvaru ar 2:0.

"Valmiera" Eirokausos spēlē ceturto reizi, taču pirmo reizi startē Čempionu līgas kvalifikācijā. Pagājušajā sezonā valmierieši sacentās Konferences līgas kvalifikācijā, kurā otrajā kārtā ar 2:5 piekāpās Ziemeļmaķedonijas klubam Skopjes "Škendija", bet 2021.gadā izstājās Konferences līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Savukārt Ļubļanas komanda, kas vietējā čempionātā uzvarējusi trīs reizes un Čempionu līgas kvalifikācijā mēro spēkus trešo reizi, pērn arī nepārvarēja Konferences līgas otrās kārtas kvalifikāciju, pēc neizšķirti divu spēļu summā 3:3 zaudējot Sfintu Georges "OSK Sepsi" no Rumānijas pēcspēles sitienu sērijā ar 2:4.

2018./2019.gada sezonā "Olimpija" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 4:3 pārspēja RFS.

15 pirmās kārtas pāru uzvarētāji iekļūs otrajā kārtā. 13 zaudētāji sacensības turpinās Eiropas Konferences līgas Čempionu zara otrajā kvalifikācijas kārtā, tai skaitā arī "Valmiera" - "Olimpija" dueļa zaudētāji, bet divas zaudējušās komandas, kuras tika noskaidrotas ar izlozes palīdzību, sacensības turpinās Eiropas Konferences līgas Čempionu zara trešajā kvalifikācijas kārtā.

Fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

Aizsardzības ministre Vašingtonā tiksies ar ASV Senāta pārstāvjiem

Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) šodien darba vizītē Vašingtonā tiksies ar ASV Senāta Baltijas atbalsta grupas līdzpriekšsēdētāju Čaku Grasliju, lai pārrunātu Latvijas un ASV sadarbību aizsardzības jomā, informēja Aizsardzības ministr...

Sāk pieņemt projektus zivsaimniecības nozares tirdzniecības pasākumu atbalstam

No šodienas līdz 18.augustam notiek projektu iesniegumu pieņemšana zivsaimniecības nozares tirdzniecības pasākumu atbalstam, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Atbalsta pasākums 15. kārtā izsludinā...

Latvija piedalīsies starptautiskā pētījumā

Biedrība "Radošas idejas" kopā ar astoņām augstskolām sadarbosies Eiropas Komisijas finansētā programmas "Horizon Europe" projektā "ARENAS", lai pētītu ekstrēmistu vēstījumus un rastu risinājumus, kā efektīvi pretoties sabiedrības šķelšanai Latvijā un ...



Komentāri