lv
1Jd2sNjnSNmDwM7sUWLAve3JaxSZnZNFT6qMLK9b
2064009

Aizsardzības ministre Vašingtonā tiksies ar ASV Senāta pārstāvjiem

Aizsardzības ministre Vašingtonā tiksies ar ASV Senāta pārstāvjiem

Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) šodien darba vizītē Vašingtonā tiksies ar ASV Senāta Baltijas atbalsta grupas līdzpriekšsēdētāju Čaku Grasliju, lai pārrunātu Latvijas un ASV sadarbību aizsardzības jomā, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Darba vizītes laikā Mūrniece, atzīmējot Latvijas un Mičiganas partnerības 30.gadadienu, Latvijas vēstniecībā ASV pateiksies ASV Mičiganas Nacionālās gvardes pārstāvjiem par ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku attīstībā un Latvijas drošības stiprināšanā.

Ministrei plānota arī tikšanās ar ASV Nacionālās gvardes komandieri ģenerāli Danielu Hokansonu, lai pārrunātu Nacionālo bruņoto spēku un Mičiganas Nacionālās gvardes līdzšinējo un turpmāko sadarbību partnerības programmā.

ASV ir ilggadējs Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, kam ir nozīmīga loma Latvijas drošības stiprināšanā. Latvijas un ASV attiecības ir balstītas kopīgās vērtībās un drošības interesēs. Latvija sadarbojas ar ASV NATO, kā arī citos daudzpusējos un divpusējos formātos, kuru mērķis ir aizsardzības stiprināšana.

Jau vēstīts, ka pērnā gada nogalē ASV Kongress apstiprināja 225 miljonu ASV dolāru finansējumu visām trim Baltijas valstīm 2023.gadam, kas tiks novirzīts militāro spēju attīstībai.

ASV ir apstiprinājusi arī plānus militārās klātbūtnes stiprināšanai Baltijas valstīs, kas paredz, ka rotācijas kārtībā bez pārtraukumiem Latvijā uzturēsies ASV karavīri un militārās tehnikas vienības. Plānots, ka Latvijā tuvākajos gados ASV nodrošinās vienību klātbūtni rotācijas kārtībā gan Ādažu, gan Lielvārdes militārajās bāzēs. Tas sniegs būtisku ieguldījumu atturēšanā un aizsardzībā, kā arī uzlabos savstarpējo savietojamību starp Latvijas un ASV bruņotajiem spēkiem.

Sāk pieņemt projektus zivsaimniecības nozares tirdzniecības pasākumu atbalstam

No šodienas līdz 18.augustam notiek projektu iesniegumu pieņemšana zivsaimniecības nozares tirdzniecības pasākumu atbalstam, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Atbalsta pasākums 15. kārtā izsludinā...

Latvija piedalīsies starptautiskā pētījumā

Biedrība "Radošas idejas" kopā ar astoņām augstskolām sadarbosies Eiropas Komisijas finansētā programmas "Horizon Europe" projektā "ARENAS", lai pētītu ekstrēmistu vēstījumus un rastu risinājumus, kā efektīvi pretoties sabiedrības šķelšanai Latvijā un ...

Baltijas biržās otrdien lielākais apgrozījums ar Enefit Green akcijām

Baltijas biržās otrdien lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas enerģētikas uzņēmuma "Enefit Green" akcijām, liecina tirdzniecības dati.

Ar "Enefit Green" akcijām veikti 749 darījumi par 410 758 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 95 646 akcijas, kuru cena...



Komentāri