lv
dzNiUEwmfSiP3Md4KUbYT7CcLKCtesdxc4LKdHEn
2063446

Noasā ar animācijas izlasi atklās videomākslai veltītu festivālu Ūdensgabali

Noasā ar animācijas izlasi atklās videomākslai veltītu festivālu Ūdensgabali

Rīgas mākslas centrā "Noass" ar animācijas izlasi no festivāla "Ars Electronica" šovakar plkst.19 atklās videomākslai veltītu festivālu "Ūdensgabali", informēja mākslas centra pārstāve Keitija Eizenbārde.

Programmā iekļauti seši animācijas darbi, kas apvieno tehnoloģiskās inovācijas datoranimācijas jomā ar sociāli politiskiem un personīgiem vēstījumiem.

Savukārt no plkst.20.30 tiks rādīta Oberhauzenes īsfilmu festivāla godalgoto video izlase, kurā iekļauti pieci darbi no tādām valstīm kā Izraēla, Argentīna, Zviedrija, Rumānija un Vācija.

Festivāls "Ūdensgabali" šogad notiks 23.reizi, un tas iezīmēs trīs videomākslai aktuālas tēmas - animācija, eksperiments un solidaritāte, atzīmēja Eizenbārde.

Iecerēts, ka 26.jūlijā tiks rādītas trīs festivālu izlases - eksperimentālā videomākslas izlase no festivāla "ExIS Experimental Film & Video Festival" Korejā un "MADATAC" Spānijā, kā arī Oberhauzenes īsfilmu festivāla izlase.

Savukārt festivāls noslēgsies 2.augustā ar Latīņamerikai veltītu Oberhauzenes īsfilmu festivāla izlasi, videomākslu no Ukrainas un video kompozīciju "FemLink: Agresija", kas apvienos 24 videomākslas darbus, ko radījušas mākslinieces no 24 valstīm, tostarp Latvijas.

Videomākslas darbi tiks rādīti oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā. Ieeja seansos ir bez maksas.

Publiskā balsošanā noskaidros Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2024

Šodien, 18.jūlijā, sākas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīkotā konkursa pašvaldībām "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2024" otrā kārta - publiskā balsošana. Tajā savā starpā sacentīsies Cēsu, Līvānu un Siguldas novadi, informēja Izglītības un ...

Kariņš: CELAC valstu kopiena spēlē būtisku lomu ES piegāžu ķēžu diversificēšanā

Latīņamerikas un Karību valstu kopienas (CELAC) valstis spēlē būtisku lomu, lai nodrošinātu Eiropas Savienības (ES) piegāžu ķēžu diversificēšanu un ES nebūtu atkarīga no viena piegādātāja, ES-CELAC samitā pauda Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Ka...

Šonedēļ Tukumā svinēs Rožu svētkus

Šonedēļ no 21.jūlija līdz 23.jūlijam Tukumā svinēs Rožu svētkus, informēja Tukuma Tūrisma informācijas centrs.

Piektdienas, 21.jūlija, vakarā Durbes estrādē notiks pasākums "Zelta ziņģe Tukumā", kurā piedalīsies Jānis Kirmuška, Jānis Paukštello, Viktor...



Komentāri