lv
RlrSllRgtJd4PirCzinDBNwwzamh9p9JfFZTseQ8
206231

Baltijas Ilgtspējas balvai nominēti seši Latvijas uzņēmumi

Baltijas Ilgtspējas balvai nominēti seši Latvijas uzņēmumi

Baltijas ilgtspējas un inovāciju balvas "Baltic Sustainability Awards" finālā iekļautas 29 kompānijas, tostarp seši Latvijas uzņēmumi, informēja pasākuma rīkotāji.

"Ilgtspējīgas pilsētas un mobilitāte" kategorijā visi trīs finālisti ir no Latvijas - SIA "Tet" ar viedo ielu apgaismojuma sistēmu, SIA "Eco Bus" risinājums dīzeļautobusu pārejai uz elektriskajiem autobusiem un "Meredot" izstrādātie bezvadu lādētāji.

Tikmēr kategorijā "Ilgtspējīgi resursi" starp finālistiem ir nominēta SIA "Tālava", kas sākusi pildīt sidru atkārtoti pārstrādājamā alumīnija iepakojumā, bet kategorijā "Ilgtspējīgas piegādes ķēdes" Latviju pārstāv uzņēmums SIA "Thatday" un tā ražotā menstruālā apakšveļa.

Vienlaikus Latvijas jaunuzņēmums "Aerones" ir vienīgā kompānija, kas nominēta vairākās kategorijās. Uzņēmuma robotizētais risinājums vēja turbīnu attālinātai pārbaudei, apkopei un remontam nodrošinājis uzņēmumam finālista statusu "Zaļās inovācijas" kategorijā jaunuzņēmumiem un "Ietekme uz vidi" apakškategorijā "Atjaunojamā enerģija".

Minēto kategoriju uzvarētājus noteiks žūrija.

Savukārt kategorijā "Pārmaiņu vēstneši", par kura uzvarētāju iespējams balsot tiešsaistē, Latvijas finālistu vidū ir Ekoskolu programmas vadītājs Daniels Trukšāns, SIA "TerraWaste" vadītāja Aija Pope un biedrības "Zero Waste Latvija" dibinātāja un Pasaules Dabas Fonda Klimata un ilgtspējīgu finanšu programmu vadītāja Laura Treimane.

Balsojums ilgs līdz 30.novembrim, kad Baltijas Ilgtspējas inovāciju konferences izskaņā tiks paziņoti uzvarētāji visās kategorijās. Balsot iespējams pasākuma oficiālajā tīmekļvietnē "balticsustainabilityawards.eu".

30.novembrī Rīgā "Splendid Palace" norisināsies Baltijas Ilgtspējas forums un Baltijas Ilgtspējas balvas apbalvošanas ceremonija, kas vienuviet pulcēs ilgtspējas inovāciju ekspertus un entuziastus.

Baltijas Ilgtspējas inovāciju balva ir Baltijas līmeņa apbalvojums uzņēmumiem, organizācijām, jaunuzņēmumiem un privātpersonām, kura mērķis ir godināt inovācijas un iedvesmot citus jauniem sasniegumiem ilgtspējas jomā.

Latvju lamuvārds makšķernieku strīdā 'Facebook' noved pie lietas Senātā
Augstākā tiesa (Senāts) novembra sākumā vērtējusi lietu, kas sākta pēc kāda uzņēmuma sūdzības par privātpersonas izteikumiem "Facebook" interešu grupā. Privātpersona neliterārā valodā, lietojot vulgārismu, nosaukusi uzņēmumu un tā pārstāvi par "me...
Polijas prezidents: raķešu sprādzienus varētu būt izraisījusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība
Šobrīd nav nekādu pazīmju, ka raķete, kas izraisīja sprādzienus Polijas teritorijā, būtu tīšs uzbrukums Varšavai, raksturojot to kā, visticamāk, neveiksmīgu negadījumu, preses konferencē sacījis Polijas prezidents Andžejs Duda, vēsta medijs BBC.
LTV: «Rīgas kartes» bijušo valdes locekli Tulovski un sabiedrisko attiecību speciālistu Federu tur aizdomās par naudas izkrāpšanu
Par iespējamu krāpšanu lielā apmērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret "Rīgas kartes" bijušo valdes locekli Pāvelu Tulovski un sabiedrisko attiecību speciālistu Gintu Federu, liecina Latvijas Teevīzij...


Komentāri