lv
hj9inRTokaBJzTMyWaYr0NbO7X292AgjO0O5Pwcf
2057411

Baldzēns: Jāmērķē, lai mūsu vidējā darba samaksa būtu konkurētspējīga Baltijā

Baldzēns: Jāmērķē, lai mūsu vidējā darba samaksa būtu konkurētspējīga Baltijā

Svarīgi, lai reģionos cilvēki varētu atrast darba vietu arī kādā nomaļākā vietā, tā netērējot daudz naudas gan par savu mītnes vietu, gan transportu, gan ēdienu ārpus mājas, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns.

Viņš informēja, ka tikšanās laikā izrunāta iespēja stiprināt Eiropas Savienības (ES) direktīvas atbalstu koplīgumiem. Baldzēna vērtējumā tiem darbiniekiem, kuriem ir koplīgumi un pilntiesības pret valsti, nav bijis nodokļu parādu, kā arī, kuri maksā nodokļus, jānodrošina privilēģijas atbilstoši vajadzībām. Tas varētu attiekties uz tādiem jautājumiem kā profesionāla izglītība, augstākā izglītība, sociālās apdrošināšanas iemaksas, iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Tāpat Baldzēna ieskatā, piemēram, Valmierā, Daugavpilī, Kuldīgā varētu būt dienesta viesnīcas, kur darbinieki varētu palikt, kā arī būtu jāpadomā par transporta iespējām, ja darbiniekam pašam tāda nav.

"Mums ir svarīgi, lai reģionos cilvēki varētu atrast darbu arī kādā nomaļākā vietā, lai tas viss būtu jēdzīgi un izdevīgi. Proti, lai nebūtu tā, ka cilvēks ļoti daudz tērē gan par savu mītnes vietu, gan transportu, gan par ēdienu ārpus mājas," sacīja Baldzēns.

Viņš minēja, ka tikšanās laikā sanāca pieskarties arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) jautājumiem, pārrunājot, ka, iespējams, nozarei būtu nepieciešama ģenerālvienošanās, savukārt nodarbinātībai noderētu zināma stabilitāte nacionālā līmenī. Baldzēna ieskatā, ja ir plānotas kādas reformas, tad attiecīgi jābūt resursiem, kas būtu atbilstoši vajadzībām, piemēram, nodrošināti mācību līdzekļi, metodiskais atbalsts, sabalansēta slodze, atbalsts jaunajiem pedagogiem un tamlīdzīgi.

"Mums vajadzētu skatīties uz mūsu konkurētspēju, tas ir, lai mūsu vidējā darba samaksa būtu konkurētspējīga ar Lietuvu un Igauniju. Tas būtu mērķis, uz kuru lēnām virzīties," pauda Baldzēns.

Tikšanās laikā panākta vienošanās, ka Valsts prezidents regulāri tiksies gan ar LBAS, gan virkni tās dalīborganizāciju. Piemēram, jau augusta otrajā pusē plānota tikšanās ar LIZDA.

Skolēni fantastiski pārstāvējuši Latviju Starptautiskajā matemātikas olimpiādē

Visi Latvijas skolēni, kuri šogad piedalījās Starptautiskajā matemātikas olimpiādē ("IMO 2023"), guvuši augstus sasniegumus, informēja Valsts izglītības satura centra pārstāve Laura Šīraka.

Bronzas apbalvojumu saņēmuši Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēns...

Rinkēvičs izteicies par sociālo dialogu starp darbinieku un darba devēju

Darbinieku un darba devēju sociālajam dialogam ir jābūt abpusējā līdzsvarā, ievērojot abu pušu tiesības un intereses, tādējādi nodrošinot sociālo stabilitāti valstī, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas M...

Jaunais helikopteru lidlauks apkalpos Latvijas militārpersonas un ārstus

Līgumu ar Centrālo finanšu un līguma aģentūru (CFLA) par līdzekļu saņemšanu lidostā "Rīga" noslēdza 2016.gada 27.decembrī, bet 2017.gada 3.jūlijā tika saņemts pozitīvs Eiropas Komisijas (EK) lēmums par projekta valsts atbalsta paziņojumu.

Lidostā "Rīga"...



Komentāri