lv
yBlB5xiaxOilTPXLHyOs9zO7HCENfHwb4PofRSa3
2051748

Katrs trešais strādājošais piedzīvojis negodprātīgu attieksmi no darba devēja

Katrs trešais strādājošais piedzīvojis negodprātīgu attieksmi no darba devēja

Pēdējā gada laikā negodprātīgu attieksmi no darba devēja puses personīgi piedzīvojis katrs trešais strādājošais Latvijas iedzīvotājs, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" īstenotās aptaujas dati.

Aptaujā secināts, ka izplatītākie maldināšanas veidi, ko attiecībās ar esošajiem un potenciālajiem darbiniekiem piekopj Latvijas darba devēji, ir solīto bonusu nepiešķiršana, solīto izaugsmes iespēju ierobežošana, solīto darba apstākļu nenodrošināšana, kā arī organizācijas "uz papīra" definēto vērtību neievērošana praksē.

Negodprātīga atalgojuma politika ir retāk izplatīta prakse, taču arī tā tiek piekopta - to, ka reālā darba samaksa bijusi zemāka, nekā solīts darba pārrunās vai ir norādīts līgumā, atzīmē 12% aptaujāto.

Vienlaikus esošo un potenciālo darba devēju solījumiem uzticas vien 5% strādājošo Latvijas iedzīvotāju.

Pret darba devēju solījumiem "imūnākā" jeb piesardzīgākā Latvijas darba ņēmēja portrets, ko ļauj izveidot aptaujas dati, liecina, ka tas ir Pierīgā vai Latgalē dzīvojošs vīrietis vecumā no 40 līdz 49 gadiem - mazkvalificēts strādnieks, kurš strādā rūpniecības vai tirdzniecības nozarē.

Aptauja īstenota 2022.gada jūnijā, tiešsaistē aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Staķa vadītā Rīgas dome kampaņām divarpus gados tērējusi 1,3 miljonus eiro

Nu jau bijušā Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (PP) vadītā Rīgas dome informatīvajām kampaņām un sabiedrības informēšanai divarpus gados tērējusi aptuveni 1,3 miljonus eiro, liecina aģentūras LETA apkopotā, pašvaldības sniegtā informācija.

Rīgas domes Zīmola un...

Tiks pārveidotas Daugavpils vecās ielas (VIDEO)

No Autoceļu uzturēšanas fonda līdzekļiem tiek finansēti pašlaik notiekošie remontdarbi.

Šogad otrā Latvijas pilsēta plāno lielus renovācijas darbus. Daugavpils dome nolēmusi ņemt aizņēmumus divu Avotu ielas posmu pārbūvei, VS.LV informēja pašvaldībā.

I...

Augstsprieguma tīkls meklē, kas apdrošinās 737 miljomus vērtās elektrolīnijas

Eelektroenerģijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) izsludinājis sarunu procedūru par inženiertīklu apdrošināšanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Apdrošināšanas objekts ir AST īpašumā esošie inže...



Komentāri