lv
bMAl3MELUAA9qe8TqQQYBSQzbG68NMLRJgbtXANU
2051380

Augstsprieguma tīkls meklē, kas apdrošinās 737 miljomus vērtās elektrolīnijas

Augstsprieguma tīkls meklē, kas apdrošinās 737 miljomus vērtās elektrolīnijas

Eelektroenerģijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) izsludinājis sarunu procedūru par inženiertīklu apdrošināšanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Apdrošināšanas objekts ir AST īpašumā esošie inženiertīkli - gaisvadu un kabeļu elektrolīnijas.

Apdrošināšanas objekts ir uzskaitīts AST bilancē visā līguma darbības laikā. Inženiertīklu apdrošināšanas kopējā apdrošināšanas summa tiek noteikta bilances sākotnējā vērtībā saskaņā ar datiem uz 2023.gada 1.janvāri - 736 637 180 eiro.

Apdrošināšanas periods ir viens gads no apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās. Pasūtītājam ir tiesības prasīt apdrošināšanas perioda pagarināšanu uz vēl vienu gadu uz tādiem pašiem noteikumiem.

Apdrošināšanas atlīdzības limits inženiertīklu apdrošināšanā ir divi miljoni eiro par gadījumu un gadā kopā.

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 8.augusts plkst.11.

AST koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 351,128 miljoni eiro, kas ir par 92,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 60,1% un sasniedza 16,165 miljonus eiro.

Vienlaikus mātessabiedrība AST 2022.gadā strādājusi ar 295,997 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2021.gadā, kamēr tās peļņa samazinājusies piecas reizes un bija 11,017 miljoni eiro.

AST ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. AST pieder valstij. Kompānijas obligācijas kotē "Nasdag Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

AST ir vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") lielākais akcionārs - kompānijai pieder 68,46% "Conexus" akciju.

Šonedēļ Baltijas biržās lielākais apgrozījums bijis ar Šiauliu bankas akcijām

Šonedēļ Baltijas biržās lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas bankas "Šiauliu bankas" akcijām, liecina tirdzniecības dati.

Ar "Šiauliu bankas" akcijām šonedēļ veikti 1237 darījumi par 1 240 836 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 1 905 891 akcijas, kuru ...

Izsludināts konkurss mediķiem uz Stradiņa slimnīcas valdes locekļa amatu

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca (PSKUS) izsludinājusi konkursu uz valdes locekļa amatu, liecina slimnīcas paziņojums.

Kandidātam jābūt augstākajai akadēmiskajai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai medicīnā, kas nodroši...

Rail Baltica Rīgas Centrālā dzelzceļa mezgla būvdarbi - plus 93 miljoni!

Starptautiskā dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas Centrālā dzelzceļa mezgla būvdarbi sadārdzinājušies par 93 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), aģentūrai LETA pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Līguma summa pieaugusi...



Komentāri