lv
Xu7fuk6IEqn1FhGQhy6BTDhtZtgZ5kIjffChV04B
2050101

Rubenē norisināsies Livonijas Indriķa diena, apmeklējums - bez maksas

Rubenē norisināsies Livonijas Indriķa diena, apmeklējums - bez maksas

Šodien Rubenē norisināsies Livonijas Indriķa dienas aktivitātes, informēja Valmieras Kultūras centra mārketinga projektu vadītāja Līga Tarbuna.

Rubene ir vieta, kur savulaik Imeras katoļu priesteris Indriķis (Henricus de Lettis) sarakstīja bagātīgāko no vēsturiskajiem pirmavotiem par tagadējās Latvijas un Igaunijas teritoriju - Indriķa Livonijas hroniku.

No plkst.15 Rubenes baznīcas teritorijā notiks radošās darbnīcas un aktivitātes, savukārt no plkst.15 līdz plkst.16.30 Rubenes baznīcā, atzīmējot Indriķa dienu un latviešu grāmatniecības piecsimtgadi, Valmieras bibliotēka aicina uz vēsturnieces Kristīnes Zaļumas un mākslas zinātnieces Astras Spalvēnas priekšlasījumiem par luterāņu mācītāja, literāta, grāmatu iespiedēja Kristofa Hardera devumu latviešu kultūrā un pavārgrāmatu izdevumiem Latvijā no senatnes līdz mūsdienām.

Priekšlasījumi notiek Valsts kultūrkapitāla (VKKF) atbalstītā projektā "Ceļā uz "Latviešu grāmatai 500" Latvijas reģionos: izdevējdarbība un tekstu izplatība senāk un tagad", ko realizē Latvijas Nacionālā bibliotēka un Valmieras bibliotēka.

Pēc priekšlasījumiem ikviens aicināts uz Indriķa mielastu, savukārt Indriķa dienas izskaņā, plkst.18.30, skanēs koncerts, kurā piedalīsies Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis un Rolands Beļēvičs.

Pasākuma apmeklējums būs bez maksas.

Studenti no Latvijas piedalīsies biotehnoloģiju inovāciju sacensībās Parīzē

Novembra sākumā Parīzē notiks pasaulē lielākās biotehnoloģiju inovāciju sacensības "International Genetically Engineered Machine" (iGEM), kurās startēs arī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Latvijas Universitātes (LU) studentu komanda, informēja R...

Veselības centru apvienības valdē iecelta Babre-Samata

AS "Veselības centru apvienība" (VCA) valdē iecelta jauna valdes locekle Solvita Babre-Samata, informēja VCA pārstāvji.

VCA valdē darbu turpina valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa un valdes loceklis Zigurds Lasovskis.

VCA padomes priekšsēdētājs ir Josi...

Svētdien turpinās Senās mūzikas festivāls Vivat Curlandia!

Šodien Bauskā turpināsies senās mūzikas svētki - VIII Kurzemes-Zemgales hercogu Ketleru laika mūzikas un mākslas festivāls "Vivat Curlandia!".

Tā informēja festivāla producente Laura Šarova.

Šodien plkst.11.30 Bauskas Sv. Gara baznīcā "Jauno talantu kon...



Komentāri